Večer preokreta: ANĐELKO DOMIKULIĆ ĐELA BRILJANTAN, FAVORITI BOLJI U MARATONU

Ništa novo: BORIS KURTOVIĆ KURT, PLAZONJA, SKEJO I HRPA IZNENAĐENJA
23 lipnja, 2016
Veliko finale Kacunara: SKEJO I PLAZONJA PROTIV VELJE MARETIĆA I BILOKAPIĆA
26 lipnja, 2016

Večer preokreta: ANĐELKO DOMIKULIĆ ĐELA BRILJANTAN, FAVORITI BOLJI U MARATONU

Toni-Đela-i-Zvone-2-300x212

Đela i Zvone

Odličnu uvertiru u dva današnja polufinala Kacunara vidjeli su navijači Omiša. U dvostrukom meču viđena je prava šestosatna borba modernog načina balotanja.

Na prvom igralištu Anđelko Domikulić Đela, Zvone Čotić i Ivan Bašić Gile zaostajali su set i 8:11 u drugom, da bi potpuno okrenuli stvari u svoju korist. Maria Gašpara, Tihomira Barija Baraća i Slavka Maretića ostavili na 8 punata u drugoj partiji i treću sa 8:0 otvorili. Blagi papirnati favorit ipak se vratio u meč, imao veliku prednost balota pri 14:13 i 14:14, nekoliko meč lopti, koje su otišle u nepovrat i ostao kratak za 16:15 u trećem setu. Zanimljivost je ta da je Gile mijenjao stil pucanja u odnosu na ono što smo od njega navikli gledati. U skladu s tim jako je nesigurno pucao cijeli meč. Ipak, kada je bilo najvažnije u drugom, a pogotovo trećem setu ključne balote za pobjedu je točno dovodio na teškim pozicijama. Radi se o poprilično psihološki stabilnom mladom igraču čija tehnika još uvijek zahtjeva ozbiljnu doradu.

Na drugom igralištu igrao se „must watch“ dvoboj u kojem su Lukša Bratim, Denis Ramljak i Hrvoje Milavić okrenuli gubitak 15:16 u prvom setu protiv Zdravka Katušića Švabe, Milivoja Juginovića Mide i legenarnog „Koke“ iz Imotskog. Način na koji je Juginović završio prvi, neizvjesan set, je nestvaran. Radi se o igraču koji je po kvaliteti uz bok Mati Paveškoviću kada su igrači sa Naklica u pitanju. Zbog obveza u boćarskom klubu i radnih obveza sve je manje prisutan u „bakelitu“, ali Mida je „paklen“ igrač sa istančanim osjećajem za vođenje igre. Tehnika kojom igra i iskustvo u kombinaciji su garant da bi ovaj igrač bio u samom vrhu balota da ih više igra. Ipak, favorit turnira broj jedan se trgnuo, dobio drugi set i poveo 13:4 u trećem. Partija se do 15:12 jako komplicira, čak su Mida, Švabo i Koka i tada imali prednost balota, međutim Milavić i ekipa došli su do 16 punta i plasmana u završnicu. Hrvoje Milavić pokazao je jasne znakove one stare forme kada je bio dominantan među valjačima regije prije nekoliko godina.

On se danas na Kacunaru u paru sa Lukšom Bratimom sastaje protiv Petra Bilokapića i domaćeg asa Veljka Maretića, dok se na drugom igralištu sastaju Marko Plazonja i Marko Skejo protiv Ante Ilića i Ante Peraice u borbi za finale. Oba meča su 50:50 „na papiru“, a publiku očekuju prave balotaške poslastice.

dubrovci i botica

Đela, Gile (žuti gornji dio) i navijači iz Dubrave

Comments are closed.