Diljem Dalmacije: BOTICA I ŠIMIĆ PRVI FINALISTI JESENICA

NAJBOLJI BALOTAŠI DALMACIJE U 2015.GODINI 3/4 DIO
19 veljače, 2016
Izdvojeno mišljenje: TRI NAJBORBENIJA VALJAČA U BALOTAMA
21 veljače, 2016

Diljem Dalmacije: BOTICA I ŠIMIĆ PRVI FINALISTI JESENICA

 

boticaNakon izrade jasnog plana kako u osmišljeni sustav, kroz duži period, inplementirati igračke priče najuspješnijih aktera ove stare Dalmatinske igre kroz povijest kako bi publika mogla pristupiti profilu svakog pojedinog igrača u budućnosti, nastavljamo sa toliko isčekivanim izvještajima sa turnira i to putem rubrike „Diljem Dalmacije“ koja je osmišljena na način da putem iste navijači dobiju izvještaj sa nekoliko različitih terena diljem Dalmacije u isto vrijeme.

Prošli tjedan vatreno je bilo na terenima u Stobreču, Bastu i Košutama a najteže bitke odvijale su se u Jesenicama.

Jesenice. Tamo je iskusni par Mladen Šimić i Marijan Botica napravio ogroman posao u četvrtfinalu pobijedivši favorite Bratima i Milavića. Treba naglasiti da je poraženi dvojac dosad sa turnira izbacio cijeli niz pravih ekipa na čelu sa Veljom Maretićem i Petrom Bilokapićem, s obzirom da ždrijeb ih nije mazio ni kad je turnir došao do 11 ekipa, kad su zaista nesretno izvučeni u međukolo.

Ništa od toga se nije ticalo Boticu i „snajpera sa Dugopolja“ Mladena Šimića koji su jasno pokazali što misle o tome tko će osvojiti turnir. Botica je na ovom terenu kao doma, a Šimić i reštane balote su naprosto sinonimi. U polufinalu su također kao favoriti pobijedili jako dobar par iz Sitnog gornjeg. U finalu čekaju boljeg iz dvoboja već spominjanog izrazito igrački tvrdog dvojca iz Dubrave „Đela“/ Zvone Čotić i eksplozivnog para Luka Žure/Zdravko Tadić koji je na rasporedu u ponedjeljak. Tadić je pravi hit turnira, a na nastupima ga prate desetci navijača i fanova.

Košute. S obzirom na već poznat poredak igrača u 2015.godini, treći igrač na listi (i drugi iz 2013.i 2014.) više ništa ne prepušta slučaju u novoj 2016. godini. U istu je krenuo oštro i prvi je igrač na „touru“ koji već u veljači ima šansu osvojiti svoj drugi turnir. Milavića ni tamo ždrijeb nije mazio, a poizbacivao je cijeli niz jakih ekipa. U finalu igra u paru sa odličnim pucačem i pravim dečkom iz Rude Matom Boticom „Balota“, kojem je to praktički domaći teren, a eventualno osvajanje turnira nebi bilo njegovo prvo. Tamo ih čeka trojka (2+1) na čelu sa Dinom Boticom.

Bast. U Bastu se odvija prava drama od turnira. Neki veliki favoriti u već „aut“. Derbi utakmica je na pomolu, a Botica i Šimić potpomognuti legendarnim Antom Tonćem Čizmićem ni tamo ne idu spuštenih ruku. Pravu senzaciju napravili su Filip Jerčić i Marin Ribičić pobjedivši top 3 par današnjice popularne Matu i Iku nakon 0:16 i 3:7 zaostatka. Dubrovci ni tamo ne miruju, a predstavljaju ih Toni Bašić i Tomislav Bašić Đomba, najozbiljniji kandidati za nasljednike Đele i Zvone. Na žalost navijača diljem Dalmacije tamošnji turnir završio je par iz Sedramića Marko Skejo i Marko Plazonja protiv para predvođenog ponajboljim igračem Hercegovine Mirom Mihaljevićem.

Stobreč. Turnir u Stobreču ušao je u 20 najboljig ekipa. S njega ćemo opširnije izvještavati naknadno. Zasad napomenimo da su još jednu derbi utakmicu prošli su Mate Pavešković i Iko Palaversa okrenivši 3:8 u trećem setu na 16:8 i jasno pokazali što misle o obrani titule. Tamo se s njima sigurno nitko neće naigrati. A par Hrvoje Tešija i Vlatko Ban u drugom kolu su doslovno prosuli sve ono što su teškom mukom izborili u prvom kolu. Prava šteta za publiku jer se radi o dva prava balotaška gospodina. Iako pobjednici Neven Jelić i Vice Franić nikako nisu manje fer sportaši ni kvalitetni igrači. Naviknuti na brze terene biti će svakome opasni.

Forma se izbrusila, završnice prvih zimskih turnira se približavaju, a osvojit će ih najbolji, ma tko god oni bili.

Comments are closed.