Diljem Dalmacije: DAN KADA SU POBIJEDILE BALOTE I FAIR PLAY

In memoriam: JESENIČANI ODALI POČAST PRAVOM PRIJATELJU I IGRAČU IVICI GRUBIŠI BATARELU
14 ožujka, 2016
Diljem Dalmacije: VUKAN, PLAZONJA I ŽELE PROTUTNJALI BASTOM
18 ožujka, 2016

Diljem Dalmacije: DAN KADA SU POBIJEDILE BALOTE I FAIR PLAY

Rico i Kleme 2

Blagdani se bliže, a to znači da se nalazimo u periodu intenzivnog igranja prije privremene stanke. Stobreč je pri kraju, a ni ostali tereni ne miruju.

Naime, na turniru u Stobreču svi akteri bili su spremni za najavljeno današnje polufinale, da bi se u subotu igralo finale, međutim to neće biti slučaj, a stvari će se rasplesti kroz nekoliko dana.

U posljednjem četvrtfinalu Ivan Šošić Rico i Klement Ugrin ostvarili su pobjedu rezultatski uvjerljivo, te se pridružili ostatku momaka koje je kroz ovaj turnir regija jako dobro upoznala. Tokom same utakmice Rico i Kleme imali su jednu blagu krizu koju protivnik nije iskoristio za povratak u meč. Ono što nam je ovaj turnir ponudio je Klementa Ugrina kao pravo otkriće sezone. On je još jedan od niza mladih igrača koji konstantno napreduje i dorađuje segmente svoje igre. Već prošle godine je bio dobar, a sadašnja forma je ona pri kojoj se osvajaju turniri. Da mu se poklope neke druge stvari zasigurno bi imao šansu godinu završiti među najboljim igračima Dalmacije unutar godine. Sama utakmica ponudila je jednu jako pozitivnu stvar, a to je „fair play“ ponašanje apsolutno svih aktera u terenu za vrijeme utakmice i nakon nje. To je važan detalj s obzirom da onaj pozitivni naboj od nekoliko dana prije odigravanja same utakmice nije prerastao u negativna ponašanja pojedinaca, samih aktera. A to je ona osnova bez koje ovaj stari dalmatinski sport nebi imao šansu za bolje sutra. Stoga, pohvale svima.

Uskoro nas čeka ždrijeb polufinala i rasplet turnira u, što nitko od balotaške publike ne pomišlja propustiti.

U Jesenicama su Špiro Gruica i Ivan Palaversa predvodili su svoje dečke do neizvijesne pobjede protiv odlične domaće ekipe. Ipak dvoboj se igrao u sjeni četvrtfinala Stobreča i derbija u Bastu.

Tamo su na najzahtijevnijem terenu Basta snage odmjerili neki od najboljih igrača u Dalmaciji i to po drugi put u samo tri dana. Božo Vladušić i Siniša Stipić pojačani Josipom Glavinovićem potvrdili su dominaciju od prije dva dana. Poražena ekipa imala je šansu unutar prvog seta kada je propustila vodstvo 13:9, dok je drugi set bio puno sličniji onome što se dešavalo u Košutama. Glavinoviću se vratilo ono izgubljeno u Jesenicama, Vladušić je potvrdio da je drugi igrač svog mista u ovom trenutku, a Stipić, kao vođa ove ekipe, hladnoćom odigravanja i dominacijom svih vrsta, dao je naslutiti da kako god rangiranje i bodovanje okrenete opet dođete na ono isto.

I u ovoj utakmici pobijedile su balote s obzirom da su ekipe unutar utakmice i nakon nje pokazale međusobno prijateljstvo i zajedništvo bez obzira na ishod. Apsolutne ikone balotanja u Dalmaciji, trenutno sama „krema“ balotanja i igrači apsolutno najvišeg ranga u ovom momentu Mate Kesić, Igor Žuljević i Jure Radman primjerom su pokazali svojim mlađim protivnicima i nasljednicima kako se ponašaju istinski sportaši i legende ove igre, zbog čega i imaju poštivanje mladog naraštaja igrača kao i ljudi diljem Dalmacije već desetljećima.

Comments are closed.