Najava turnira: MAKARSKA ZELENKA – NOVA DESTINACIJA ZA BALOTAŠE

Mlade nade: DOMINIK TADIĆ KAO BUDUĆNOST BALOTANJA U REGIJI
30 ožujka, 2016
Izdvojeno mišljenje: POVIJESNO FINALE STOBREČA – PROGNOZA
31 ožujka, 2016

Najava turnira: MAKARSKA ZELENKA – NOVA DESTINACIJA ZA BALOTAŠE

Makarska

Nakon što se turnir u Bastu približio kraju, ukazala se još jedna nova balotaška destinacija. A organizator Mario (kontakt: 098/892-446) poziva sve zainteresirane balotaše u regiji na sudjelovanje.

Lokacija:

Turnir nosi naziv Zelenka kup. Zelenka je inače dio grada Makarske. S obzirom da dobar broj igrača nije upoznat sa lokacijom igrališta, slijedi objašnjenje: Ista se nalaze, gledajući iz pravca Splita, sa lijeve strane cca 400 m prije benzinske pumpe, koja se nalazi prije ulaza u grad Makarsku. Kad pronađete objašnjeno skretanje lijevo dijeli vas cca 150 metara vožnje od igrališta.

Turnir se održava drugu godinu. Prošle godine bio je lokalnog karaktera. Ove godine je turnir otvoren, i kao takav međunarodnog je tipa. Neke od najrenomiranijih ekipa u Dalmaciji i Hercegovini već su rezervirale mjesto u prvom od tri turnira koja će se odigrati ove godine, i to u turniru trojki (3+1). Nakon trojki slijedi nam par i na kraju pojedinac.

Diljem Dalmacije:

Turnir u Bastu približava se završnici a ždrijeb osmine finala bio je nepovoljan za favorite. Velik broj najrenomiranijih ekipa igrat će teške i duge međusobne dvoboje. Jako velik broj i ostalih turnira upravo započinje a igrači bruse formu.

Finale Stobreča kao meč godine:

Pažnja balotaške javnosti usmjerena je na turnir u Stobreču čije nas finale očekuje u subotu u 18:00 sati. Najavu dvoboja i prognozu očekujte uskoro putem rubrike „Izdvojeno mišljenje“, a javnost je jako podijeljena glede prognoza pobjednika dvoboja. Jedno je sigurno. Utakmica će do finala trojki u Omišu biti meč godine. Najavu dolaska obznanili su javno navijači iz Šestanovca, Omiša, Naklica i Žrnovnice. Očekuje se dupkom puna dvorana. Sinjani, splićani i makarani najavili su dolazak bez obzira što „unutra“ nemaju svog predstavnika. Očekuje se fer i korektna atmosfera doduše više nogometna nego balotaška. Tko je glasniji Žrnovci i Nakličani naspram Omišana i glasne ekipe iz Šestanovca, vidjet ćemo. S obzirom na balotaške trendove i naglog rasta popularnosti balotanja na starodalmatinski način, očekuje nas jedan od najznakovitijih duela i najpraćenijih mečeva moderne balotaške povijesti.

Comments are closed.