U sjeni velikog finala: VELE PROTIV RICA

Šok ili prvotravanjska šala?!: IKO PALAVERSA PROPUŠTA FINALE
1 travnja, 2016
Maraton finala: MARIN I NENO BOLJI NAKON 6 SATI BALOTAŠKE BITKE I KLASIKA ZA POVIJEST
3 travnja, 2016

U sjeni velikog finala: VELE PROTIV RICA

Vele

Nakon što meč stoljeća završi, dobra vijest je da će se balote i dalje igrati. Već u nedjelju održati će se ždrijeb na nizu lokacija na kojima počinju balotaški dvoboji na otvorenom. Sezona se dakle zahuktava potpuno.

Osim toga, turnir u Bastu ulazi u završnicu, a nedjelja, dan nakon finala Stobreča već donosi nove derbije. Onaj koji plijeni posebnu pozornost je duel Veljka Vele Maretića i Ivana Šošića Rica. Njihovi suigrači su redom zvijezde balotanja sa čime je javnost već upoznata. Međutim, najvažniji detalj u ovoj priči je Velina snažna i “teško sakriva” želja da pobijedi baš popularnog Rica. Ta izražena Velina motivacija gotovo da spada u rubriku „nemojte nikome reći“, a Velin javni nastup u rangu je i sa „pilom naopako“ Ivana Ike Palaverse. Vele se naoko ponaša kao da su to prijateljski dvoboji, a dobar turnir bi žrtvovao samo za pokoju pobjedu nad vremešnim Ricom prije nego ovaj „objesi balote o klin“.

Može li crvena krpa, koju još uvijek svi vrebaju i na koju svi kao da jedva dočekaju svoj zalet, još pružati otpor?! Ima li još živosti?! Može li se stari Rico oduprijeti?! Je li ostalo ponešto kisika u umornim plućima?! Jesu li Žuljević, Žure, Kesić, Ribičić, drugi Maretić, Botica, Milavić i ostali prerano otpisali legendu?! Sve su to pitanja koja čekaju odgovore. Pravi ljubitelji balota nadaju se da legenda može još! Da će se čupati i boriti još neko vrijeme sa samim sobom a bome i drugima, čiji je Maretić “tihi” predvodnik. Kako god bilo, Vele neće imati zrna milosti ni sažalijevanja, u to budite sigurni.

Rico i Kleme 2

Comments are closed.