Maraton finala: MARIN I NENO BOLJI NAKON 6 SATI BALOTAŠKE BITKE I KLASIKA ZA POVIJEST

U sjeni velikog finala: VELE PROTIV RICA
2 travnja, 2016
Kampanja: BOĆANJE NA OLIMPIJADI 2024
3 travnja, 2016

Maraton finala: MARIN I NENO BOLJI NAKON 6 SATI BALOTAŠKE BITKE I KLASIKA ZA POVIJEST

neno finale

Nakon zanimljivog uvoda u finale prepunog igara i igrica, sitnih taktičkih padvala nekoliko dana prije početka utakmice, balotaški meč stoljeća je završen. U teškoj bitci pred prepunim tribinama bolji su bili Marin Ribičić i Nediljko Neno Juričić naspram Mate Paveškovića i Ivana Ike Palaverse.

Uvod u utakmicu bilo je nenajavljeni posjet nakličkih navijača dvorani u noći prije finala i postavljanje transparenata. S obzirom da je vijest do Omiša stigla „na vrijeme“, oko 14:00 u dvorani se pojavila skupina navijača iz Omiša sa odgovorom i svojim navijačkim rekvizitima.

Također, od zanimljivosti prije utakmice, možemo izdvojiti prisustvo velikog dijela ljudi pratitelja balota koji balotaške završnice nemaju običaj posjećivati, a s obzirom na informiranost putem „portala“ i njegovog „facebook“ ogranka, kao i prisustvo nekoliko pripadnica ljepšeg spola u publici. Isto tako na „fb“ dijelu  publika ove stare dalmatinske igre mogla je vidjeti i rubriku „Live score“ i izvješćivanje o kretanjima rezultata, što će i ubuduće biti praksa sa finalnih utakmica pogotovo onih najprestižnijih turnira.

finale 1

Rezultat utakmice i konačan ishod presudila je fizička priprema i izdržljivost, s obzirom da su Iko i Mate pali na polovici trećeg seta. Iko malo i prije, a umor na njegovom licu bilo je najvidljiviji. Začudo, Neno i Marin kao da su samo pojačavali tempo. Inače, do trenutka kada je „fizika“ presudila sva četiri takmaca su naprosto briljirala, a aplauz kompletnog auditorija pobrali su zaista mnogo puta. Način na koji je Pavešković spasio prvi set i udarac na preskok pod jedinim mogućim kutom za spašavanje partije jenako je nestvaran kao i količina kvalitetno odigranih balota od strane Marina i Nene što se završnica približavala.

Razlog zbog kojeg je fizički dio jako bitan je sljedeći: Kad prva dva seta završe 16:13 i 13:16, to je u zbroju 58 punata. A taj broj punata na najvišem nivou igranja balota gdje su veliki punti raritet, a broji se „usitno“ je prevelik i teško ostvariv, pa je zbog toga i sam taj proces potpuno iscrpljujući.

Dublje analize su potpuno nepotrebne jer su sva četiri igrača, osim briljantne igre imali i sitne pogreške, što je na 6 sati igre normalna pojava.  Kad svi igraju dobro, na kraju netko ipak mora pobijediti, a netko na žalost biti poražen. Finalisti su stoga zasluženo ostvarili ovaj veliki uspijeh s obzirom na prikazanu igru od strane sva četiri igrača. A Marin Ribičić je sa ovim rezultatom izbio na vrh Poretka igrača u Dalmaciji za 2016.godinu po „dalmcijabalote“. Također, na utakmicu je došao u svom originalnom S.M.S. dresu (dresovi u balotama nisu obvezni, iako glavni akteri i najpoznatiji balotaši jako drže do svog „imagea“), jasno pokazavši da je upravo ta ekipa, balotaška ekipa broj 1.,ovog momenta, kao i malo prije njega. Pojava traje već gotovo godinu dana. A sam Marin jasno je dao do znanja da je u ovom trenutku neprikosnoveno najbolji prvar u balotama.

Fotografija0242

Slika: Dio balotaške elite u publici na čelu sa Antom Palaversom (mladim nogometnim reprezentativcem) i Vladom Sabljićem vlasnikom C.B. “Gloss”

Pehar

Slika: Marin i Neno kao osvajači u društvu prekrasne Irene.

fin2 marin fc

Slika: Marin kao balotaški superstar pored transparenta sa fotografijom koji su postavili njegovi fanovi po uzoru na transparente koje skijaški fanovi postavljaju svojim sportskim miljenicima.

marin s.m.s. 2

Slika: Zvijezda u dresu ekipe S.M.S. trenutno najuspješnije ekipe u Dalmaciji po broju osvojenih turnira u godini.

Comments are closed.