Detaljna analiza parova četvrtfinala: ŠANSE EKIPA I PRAĆENJE REZULTATA UŽIVO

Početna i kratka analiza parova četvrtfinala: JURE STANIĆ KAO MOGUĆI IGRAČ ODLUKE
19 kolovoza, 2016
Podsjetnik kako je to bilo 2015.godine i nova postava 2016.: NOVO 31 LICE U SINJU
20 kolovoza, 2016

Detaljna analiza parova četvrtfinala: ŠANSE EKIPA I PRAĆENJE REZULTATA UŽIVO

Tiho susnjara

Tiho Šušnjara

U SKLOPU OVE OBJAVE NA FACEBOOK LINKU „dalmacija balote“, POD „Komentari“ PRATITE RAZVOJ DOGAĐANJA U SINJU NA ZAVRŠNICI OŽUJSKO KUPA 2016.

Već smo konstatirali i važno je ponoviti da su sve ekipe u završnici dovoljno ozbiljne. Svatko može pobjediti svakoga i svatko može do ovog prestižnog trofeja. Samo dvije ili tri lošije „ruke“ i odigravanja i eto problema. Također, vrlo važan faktor će biti na koji je način organizator „riješio“ dvije srednje šponde i gumu.

Šušnjarić – Skelin: (80:20)

Ekipa Šušnjarić ima ozbiljnu šansu za titulu. Igrališta su izrazito teška, ali su njima domaća i kao takva vrlo im poznata. Ostaje veliki upitnik kako će se Skelini snaći na brzoj asfaltnoj podlozi, koja nije ona preko koje su oni stigli u Sinj. Sve osim pobjede domaćina biti će senzacija. Nakon što su izbjegli derbi utakmicu u prvom kolu, u slučaju da većih iznenađenja ne bude, „braća“ će imati priliku za iskupljenje za 2013.godinu kada su ostali jednu malu nijansu kratki u odnosu na trofej.

Božić  – Raštević: (70:30)

U ovom meču dobit ćemo okviran odgovor koliko su zadarske balote napredovale u odnosu na ono viđeno dosada. Naravno da momci mogu do kraja ukoliko im se baš sve poklopi. Ipak, balotaški analitičari pratit će kako gosti „stoje na terenu“, kako vode igru, kakav im je tempo odigravanja, kolika će tvrdo odigrati kao ekipa i kolika je razina „borbe“ koju će pružit. Ekipa Božić nije u samom balotaškom vrhu, ali jest jako blizu njega. Za sve nabrojene parametre kaštelani će dobiti debelo prolaznu ocjenu. Zbog toga su i favorite broj jedan ostavili bez plasmana u finale. Baš kao i Šušnjarić i Ribola, Božići mogu do kraja „ako im se poklopi“ i to ždrijeb polufinala i igrališta na kojem se igra polufinale i finale. Sve su to izrazito važne stvari u borbi za titulu. Ono što će im ići u prilog je škola „kralja“ igre do 21 punat, Marijana Botice, a ono što im može odmoć, ukoliko prođu ovu utakmicu je način na koji će se momci osvježavati u pauzama. To je za Antu i Tomu jako „sklisko tlo“ koje može umanjiti ili bitno povećat njihove šanse za naslov i izvedbu u kasnijim utakmicama. Oni su za Žuju rođeni, a bez Žuje teško pružaju svoj maksimum. Naprosto ih opušta.

Gorčina – Auto commerce Vrgorac: (50:50)

U derbi utakmici je sve moguće. Radi se o dvije ekipe koje djeluju najozbiljnije (uz Ribolu i Šušnjariće i Božić za titulu). Igralište ni jednima ni drugima neće biti problem bez obzira što je gostujuće. Radi se o prekaljenim boćarima. Jedni i drugi su došli po naslov, a „troznak“ je ovdje termin koji opisuje utakmicu. To znači lagana pobjeda jednih ili drugih, kao i neizvjestan meč neće promijeniti ništa na stvari, a to je da su ekipe vrlo izjednačene inicijalno. Od jednih ćemo se na žalost oprostiti u startu. Od vrgorčana se ove godine očekuje mnogo. Ekipa je došla u goste na neke od najjačih turnira u srednjoj Dalmaciji i bila konkurentna, što nije nimalo lagano. Predstavnik „južne balotaške hemisfere“ od prošle godine „propisno se obrukao“, a to sa ovim momcima neće biti slučaj. Razlog tome je njihovo „sportsko gledanje“ na materiju i izrazita želja za nadigravanjem. Ždrijeb ih nije mazio, ali ako se provuku ovdje, šanse im drastično rastu. Jednako vrijedi i za omišane.

Ribola – Briga: (65:35)

Jedina ekipa u turniru koja najviše ovisi samo o sebi je ekipa Ribola. Ako oni odigraju kako mogu i znaju, a balota ih ozbiljnije „ne izda“, eto problema konkurenciji. Lukša Bratim je najveća zvijezda u Sinju. Malo je titula koje on u svojoj kolekciji nema, pa tako i ova. Ipak, igrač je jako sklon oscilacijama i na sinjsku podlogu se može prilagodit savršeno, a i ne mora. Znao je briljirati i na kraćim i na betonskim terenima, kao i pucati loše na svim mogućim podlogama. Problem konkurenciji je taj što on mnogo češće briljira, nego što igra loše. Također, njegova razina forme može biti presudna, jer ukoliko guma ne bude riješena kvalitetnije nego dosada, njegove promašene pucačke balote biti će neaktivne, jer neće pokrivati gumu, a to je ekstremno važan parametar u bakelitu. Ante Čizmić je prekaljeni korektor, a još veći upitnik nego što je to za Bratima je njegova prilagodba na podlogu s obzirom na tehniku bacanja balote. Ako se ovom dvojcu stvari poklope, a Jure Stanić koji je rođen za ovaj način igre i već je jednom u Sinju bio prevaga (2013.) oni ovo mogu osvojit uvjerljivo. Ipak, ako nešto krene po zlu, oni se mogu raspast dok trepnete, jer tenzije među njima ne nedostaje. Ako se to desi onda je ekipa koju predvodi Sveto Đipalo najgori mogući ždrijeb za njih. Ti momci su domaćini, jako dobro poznaju terene, jer na njima igraju i mogu iznenaditi, ne samo Milasove momke, nego i sve ostale. Ekipa Briga može bit jako i izrazito nezahvalan ždrijeb, a otvor ovog meče će biti vrlo bitan možda i za ishod cijelog turnira.

U svakom slučaju, na svim terenima nas čeka mnogo uzbuđenja i neizvijesnosti.

Lukša Bratim nasl

Lukša Bratim

Ožujsko 1

Comments are closed.