Balotaška bajka iz Srinjina: DAMIR MUŽINIĆ, SINIŠA ANIČIĆ I MARIN ANIČIĆ

POSRNULI GIGANT: Vlado Sabljić i Ivan Iko Palaversa nova pojačanja BK „Nada“
11 rujna, 2018
Mogu li „104 Dalmatinca“ postati prvi istinski balotaški Grand Slam u povijesti igre?!
12 rujna, 2018

Balotaška bajka iz Srinjina: DAMIR MUŽINIĆ, SINIŠA ANIČIĆ I MARIN ANIČIĆ

Siniša Aničić Damir Mužinić

Kako su samo rođaci i odlični igrači Siniša Aničić i Damir Mužinić, pojačani mladim Marinom Aničićem okrenuli utakmicu u sklopu finala „Koprivnog 2018“ spada u rubriku nemogućeg. Kako su momci zadržali „glavu“ u igri i u onim najtežim momentima je obrazac za sve mlade igrače kako se igraju balote i kako se u sportu bori do kraja.

Kada su uspjeli okrenuti drugi set u svoju korist, momci su trećim setom naprosto dominirali i stvorili velik broj prilika za punte. Iskusan protivnik je na rutinu i lucidnost ostajao u utakmici, ali Tetići su igrali predobro da bi ih se pobijedilo od momenta kada su uhvatili rezultatski priključak.

Tetići kao simbol i put u balotašku masovnost:

Damir Mužinić je u sklopu trećeg seta imao velik broj balota na oko 50 cm, što su najzahtjevnije balote po protivnika. Dovodio ih je u serijama i sve do kraja utakmice. Uz podršku odličnog Siniše Aničića ovo veliko finale je, nedvojbeno put kojim bi balote trebale ići. To je put kojim igrači koji ne igraju turnire u svim krajevima regije, upravo poput Ančića i Mužinića, radni i vrijedni ljudi iz naroda, imaju jednake šanse za pobjedu kao i oni koji igraju 30-ak turnira godišnje i koji nastupaju ili su nastupali za nacionalne selekcije, poput Dade Pirića i Luke Žure. Oni su se u tu priču savršeno uklopili prezentirajući jako visoku razini korektnosti i fair – playa. Također, ono što je možda najvažnije od svega su mladi igrači. Tu ulogu u finalu savršeno je odigrao mladi Marin Aničić, koji posljednja slagalica jedne savršene balotaške bajke.

Comments are closed.