Senzacija u Finalu Koprivnog 2018: „TETIĆI“ NA VRHU U PREOKRETU „ZA GODINE“

ULTIMATIVNI GOSPODIN: Veliki Luka Žure si nije dao za pravo produžiti utakmicu do svoje pobjede
9 rujna, 2018
POSRNULI GIGANT: Vlado Sabljić i Ivan Iko Palaversa nova pojačanja BK „Nada“
11 rujna, 2018

Senzacija u Finalu Koprivnog 2018: „TETIĆI“ NA VRHU U PREOKRETU „ZA GODINE“

Siniša Aničić Damir Mužinić

Nevjerovatnom finalu svjedočili su navijači u Koprivnom. Tamo su Siniša Aničić, Damir Mužinić i mladi Marin Aničić u dramatičnoj finalnoj utakmici savladali Damira Pirića i Luku Žuru, što je malo tko prije meča prognozirao.

Balota je okrugla i nema utakmice u kojoj se sto posto zna konačan pobjednik. Pirić i Žure su uvjerljivo dobili prvi set i imali 7:0 u drugom setu. U tom trenutku su prvi put propustili dobiti utakmicu, jer se po „govoru tijela“ vidjelo da svi zajedno čekaju kraj utakmice, a to u velikim mečevima zna biti “mač sa dvije oštrice”. Drugu veliku priliku su momci propustili pri vodstvu od 15:9, kada su Tetići bili u velikom naletu.

Osim, Marijana Botice, svi prethodni „Kraljevi bakelita“, bez iznimke (!), nikada nebi uspjeli izgubiti ovu utakmicu. Pirić i Žure su imali šansu potpuno „ubiti“ tempo utakmice i za jedan punat igrati novi sat vremena kroz tri do četiri „ruke“. U igri od 15 do 17 minuta po „ruci“ bi oni, nedvojbeno, pronašli taj svoj punat za veliko slavlje. O svemu više pročitajte OVDJE (ANALIZA 1), OVDJE (ANALIZA 2) I OVDJE (ANALIZA 3). Veliki Luka Žure je svojom dosljednošću pokazao kako najbolji igrač svih vremena drži, kako do ljudi balotaša, makar oni bili i protivnici u terenu, tako i do same igre, pa i po cijenu razlike između poraza i pobjede, što je nevjerovatna blagodat za balotanje u Dalmaciji kao igru.

Aničić i Mužinić su fantastično okrenuli spomenuti drugi set u 16:15 pobjedu. U zadnjoj „ruci“ (na 15:15) Žure je odlučujuću balotu, nakon svih odigranih balota odbio ponovo mjeriti (VIDI SLIKU ISPOD TEKSTA), iako je imao ozbiljne elemente za isto. Nemoguće je tvrditi da je bio punat od Pirićeve balote (lijevo), štoviše. Međutim, preko 95 posto igrača, po izdvojenom mišljenju“ bi tražilo ponovno mjerenje punta, jer kod prvog mjerenja niti Pirić, niti Žure nisu bili blizu balota, odnosno nisu bili u strani terena gdje se mjerio punat.

U sklopu trećeg seta ekipe su se izmjenjivale u vodstvu, teren je bio sve zahtjevniji što je na ruku išlo odličnima Damiru Mužiniću i Siniši Aničiću, a način na koji su Sina i Boći, kako ih balotaši odmilja zovu, naslonili dvije balote za pobjedu u posljednjoj „ruci“ predstavlja pravo balotaško remek djelo. Momci su veliki pehar sa jednog od istinskih balotaških Grand Slamova odnijeli u svoje Srinjine, koje je, još se jednom pokazalo, nepresušan izvor pravih igrača ove prekrasne staro – dalmatinske igre.

Koprivno balota

Comments are closed.