Bast i Frane Tešija: KAKO SU SE TRI DOMEĆE ZVIJEZDE OPROSTILE OD ODLIČNOG TURNIRA

Nikako nisu za otpis: LEGENDARNI DVOJAC, JUKA RADMAN I IVAN ŠOŠIĆ RICO
11 siječnja, 2017
Dodatak „propozicijama“: ODLIČNI BAST I TURNIR PAROVA KOJI KREĆE USKORO
14 siječnja, 2017

Bast i Frane Tešija: KAKO SU SE TRI DOMEĆE ZVIJEZDE OPROSTILE OD ODLIČNOG TURNIRA

Frane Tešija

Frane Tešija

Turnir trojki u Bastu ulazi u završnu fazu. Turnir parova je pred vratima, a najave i neke izmjene u „propozicijama natjecanja“ pogledajte ovdje. Istovremeno, organizator se svojski potrudio kako bi turnir zadržao zanimljivost i draž tokom nesnosno niskih temperatura. Na ruku su mu jedino išle fantastične utakmice, koje su redom odlučivane doslovno na zadnjoj baloti.

Odlični domaći igrači Matejas, Dejo i Jela ipak poraženi:

U tim utakmicama, koje su zaista posjedovale obrise pravih balotaških drama, sva tri odlična domaća valjača oprostila su se od turnira. Najprije je ekipa koju predvodi Matejas Josipović poražena od ekipe koju predvode Špiro Gruica, Vele Maretić i Igor Žuljević. 15:16 poraz u trećem setu idealno oslikava razinu neizvijesnosti koja je viđena. Josipovićevi suigrači Stipe Terzić i Ivan Šušak nisu pružili dovoljno za pobjedu.

Matejas je više nego zadovoljio u pravoj ljepotici turnira, jednako kao i zaista fantastični Dejan Ravlić. On je u trojci sa legendarnim Matom Kesićem i Sinišom Stipićem gotovo briljirao, ali pri tom također izgubio 15:16 u trećem setu od ekipe koju predvode Frane Tešija, Luka Boban i Hrvoje Tešija sa Klisa. Rezultat je to jako skromne igre dvojca Stipić/Kesić, koji je najlošije krenuo u sezonu računajući sve renomirane i manje renomirane igrače. Utakmica je iznjedrila mladu nadu sa Klisa Franu Tešiju, koji se izdigao iz svoje skromne izvedbe i na kraju odlučio utakmicu, čiji je ponajbolji igrač uz Dejana Ravlića bio Franin stariji brat Hrvoje Tešija.

Na kraju dana i na žalost domaćih navijača u iznimno neizvijesnoj i uzbudljivoj utakmici od ovog fantastičnog turnira se oprostio i „brisač zvijezda“ Neven Jelić Jela, protiv ekipe koju predvode Josip Glavinović Perika i Goran Bulić. Od pomoći mu nije bio ni suigrač Vice Franić, kojem ni finale Basta nije strano, obzirom da je u istom sudjelovao prije dvije godine. Srećom, momci imaju priliku za popravni ispit u sklopu turnira parova koji je pred vratima.

goran-bulic-josip-glavinovic-perika-2

Goran Bulić i Josip Glavinović

Comments are closed.