Blockbuster: SLAVE, BARI I MARIO IZ POTRAVLJA UDARAJU NA TROJKE OMIŠA – ANALIZA SASTAVA

Diljem Dalmacije: „MANEKENI“ ČAVLINA I BARTULIĆ „U NIŠTA“, DUGI PLAZONJU VRATIO U FORMU
8 travnja, 2016
Diljem Dalmacije: ŽIŽIĆ I BARI SNAŽNO OTVORILI STOBREČ, OVACIJE ZA SINOVČIĆA I BARAĆA
13 travnja, 2016

Blockbuster: SLAVE, BARI I MARIO IZ POTRAVLJA UDARAJU NA TROJKE OMIŠA – ANALIZA SASTAVA

Bari

Tihomir Bari Barać

Kad su u pitanju trojke u Omišu, nitko od balotaških menađera ne spava na lovorikama. Posljednja vijest o formiranju „mega momčadi“ stiže nam preko nekih od najinformiranijih balotaških izvora i insajdera. U sjeni Rica, Igora, Marina i Luke formirana je momčad za najviše domete.

Naime, Tihomir Bari Barač, Mario Gašpar i Slavko Slave Maretić, sportskim riječnikom „napadaju“ balotaški „Wimbledon“. Trojke Omiša, kao što je rečeno imaju posebnu draž i značaj u balotaškom svijetu. Slavko Maretić bio je u ozbiljnim kombinacijama da pojača branitelja titule kao četvrti igrač. Međutim te spekulacije očito su bile kratkog daha, a pregovori od nekoga „minirani“. Dali je „pukla veza“ na relaciji Ribičić – Maretić nije nam poznato?! Tko je kumovao prekidu dogovora?! Dani ispred nas dat će nam odgovore zasigurno.

Kad je u pitanju novokomponirana ekipa sastavljena od tri prave zvijezde, ni tu stvari nisu potpuno jasne. Prava magla upitnika natkrila je tabor jednih od favorita turnira. Postoji realna mogućnost da je Bari potegnuo sinjske veze te došao do Gašpara, da bi dvojac na kraju vrbovao Maretića. Ipak, realnija solucija je da je to verzija koja je iz tabora zvijezda plasirana u javnost, ali da iza svega stoji jako efikasni Maretić. Radi se o jednom od najcjenjenijih, a kao takvom i najmoćnijih i najutjecajnijih balotaša uopće i gotovo da nema momčadi koju on ne može sastaviti. Što se u praksi dogodilo jedino nam može reći popularni Joško Šerić – Šera koji informaciju ima, ali veze do njega tokom dana su u potpunom kolapsu.

Analiza sastava i mogućnosti:

Kako god i što god bilo, ova ekipa može pobijedit svakoga. Ako baš oni završe turnir sa peharom u ruci, nitko neće biti previše iznenađen. Slave i Bari finale trojki su već igrali, dok je Gašparu najveći domet polufinale. Sva trojica za te uspjehe mogu zahvaliti jedino i samo Ivanu Šošiću Ricu čiji su dio ekipe u tom trenutku bili.

Radi se o dva vrsna i renomirana valjača Slavi i Mariu i o odličnom pucaču u liku i djelu Tihe Barija Baraća. Vrlo vjerovatno je to da će Mario igrati prvi, a Slave startati kao korektor, dok je Bari jedini pucač specijalac. Dodatnu kvalitetu ekipi daje i mogućnost okreta na pozicijama 1 i 2. Slave u tom trenutku na prvaru daje potpuno drugačiji tempo utakmice, a Mario je više nego sposoban odigrati korektora. Dapače, na toj poziciji je jako podcijenjen. Konce igre i šahovske figure vući će Maretić, a dvojac je igrao jedan jedini turnir zajedno dosada i to prošle godine, i osvojio ga. Stoga, protivnici čuvajte se.

Ipak, kad je učinak u igri u pitanju, najviše će ovisiti o Bariju koji je pucač koji može pogoditi sve, ali je u posljednje dvije godine jako sklon osciliranju u igri. Na ovakvom turniru to može biti pogubno. Također, kao drugi kamen spoticanja može biti percepcija igre na tim igralištima, s obzirom da je ova ekipa gost na terenima Omiša u punom smislu i značenju te riječi. Naime, čista igra na koju su oni navikli i u kojoj su dominantni, u Omišu često zna biti mač sa dvije oštrice, a specifično odlučivanje unutar igre na tim igralištima i nekim pozicijama često presudno. Što će turnir donijeti za ove momke ostaje nam za vidjeti. Publika u Omišu zasigurno će ih objeručke i sa zadovoljstvom prihvatiti jer se radi o igračima bez mrlje na bilo kojoj od lokacija diljem Dalmacije.

slavko maretić 2

Slavko Slave Maretić

 

?

Mario Gašpar (Mario iz Potravlja)

 

Comments are closed.