Diljem Dalmacije: ŽIŽIĆ I BARI SNAŽNO OTVORILI STOBREČ, OVACIJE ZA SINOVČIĆA I BARAĆA

Blockbuster: SLAVE, BARI I MARIO IZ POTRAVLJA UDARAJU NA TROJKE OMIŠA – ANALIZA SASTAVA
12 travnja, 2016
Diljem Dalmacije: DUGI BOLJI OD RICA. PERIKA, GORAN I ŠPIRO BULIĆ JAČI U DERBIJU JESENICA
13 travnja, 2016

Diljem Dalmacije: ŽIŽIĆ I BARI SNAŽNO OTVORILI STOBREČ, OVACIJE ZA SINOVČIĆA I BARAĆA

Bari i Ka nasl.

Andro Žižić “Ka” (lijevo) i Tihomir “Bari” Barać (desno)

Baš kao što mu je za trojke Omiša „menađment“ dobro odradio posao, isto se može reći i za Stobreč. Maria Milana Odžu koji tek gradi svoj put ka formi Tihomir Bari Barać zamijenio je, u najmanju ruku, vrlo dobrim domaćim igračem Androm Žižićem, popularnim „Ka“. Odmah u prvom kolu ekipa se susrela sa domaćom ekipom, koja teren ne napušta od ranih popodnevnih sati, Blaškom Sinovčićem i Ivom Prgometom. Meč je jedan od derbija prvog kola, a mogao otići na obe strane s obzirom na formu domaćina. Ipak favorizirani Bari i Ka meč su okončali u svoju korist u tri seta. Ovacije publike izazvala su dva vezana poteza. Prvi Baračev koji je na preskok „reštao“ Prgometovu balotu “u šeširu”, da bi Sinovčić odmah nakon njega bulina izbacio iz „ringa“ topovskim udarcem u bezizlaznoj situaciji. Od siline udarca bulin je umalo završio na pet metara visokom krovu dvorane.

Andro Žižić:

Igrački poprilično zahvalan prvar. Bari je, baš kao i za trojke Omiša i u ovom slučaju dobro znao što radi, osim ako mu i ovdje sposobni i vrlo taktični Maretić nije pomogao u pregovorima. Naime, Žižić je igrač koji je na terenima koje poznaje izrazito dominantan i sposoban je odigravati balote sa visokim prosječnim učinkom. Dokaz tome je njegovo osvajanje jednog od posljednjih Kacunara u sastavu kojeg su mnogi unaprijed otpisali. Naprosto, tamo i u Stobreču nema puno igrača sposobnih nad njim i na prvoj poziciji stvarati prednost. U prijevodu, dajte Žižiću nekog od „top 5“ igrača na poziciji pucača u balotama na terenu kojeg on poznaje i imate ekipu koja „igra“ za turnir zagarantirano. Protiv te kombinacije na takvim terenima i u takvim situacijama favorita nema. Bari možda nije „Top 5“ pucač ovoga trenutka, ali nije ni daleko od toga. Sve to je Žižiću vrlo i jako dovoljno za iznenađenje na turniru.

Blaško Sinovčić i Ivo Prgomet:

Dvojac je u najmanju ruku zanimljiva kombinacija. Prgomet, inače osvajač jednog od nedavno završenih turnira u Podstrani, je pravi miljenik navijača. On u Strožancu kao da ima svoj „Fan klub“, a rijeke navijača prate ga na utakmice u Stobreč, Žrnovnicu i Korešnicu. Sinovčić je jedan od relativno mlađeg vala igrača koji je promijenio stil izbačaja sa lijeve na desnu nogu. Radi se o poprilično fizički snažnom igraču čije je najbolje tek pred njim. Bez obzira na dobar nivo preciznosti u ovom momentu, napredak u tehnici više je nego moguć, i to u: tempu trka, koordinaciji lijeve ruke i njenoj spojenosti sa tijelom kao i nizu ostalih manjih grešaka na kojima on svakodnevno radi.

Prava je šteta što su se ova dva para sastala u početnoj fazi turnira i što smo se od jednih morali oprostiti. Nada je da ćemo Blaška Sinovčića i Ivu Prgometa zajedno gledati na jednom od idućih obližnjih turnira.

Blaško i Ivo

Blaško Sinovčić (lijevo) i Ivo Prgomet (desno) u početnoj fazi utakmice

 

Ivo Prgomet i "mali" nakon osvajanja turnira u Strožancu (Podstrana)

Ivo Prgomet i “mali” nakon osvajanja turnira u Strožancu (Podstrana)

Comments are closed.