Boćarski klub Pazin juniorski prvak Hrvatske: SDŽ ZAUZELA TREĆE MJESTO

Rasplet 1.HJBL: SDŽ BOLJA OD VARGONA – JADRANOVO FAVORIT ZA NASLOV
25 travnja, 2019
Jedan pošten sudac – jedna poštena odluka i jedan pošteni prvak
26 travnja, 2019

Boćarski klub Pazin juniorski prvak Hrvatske: SDŽ ZAUZELA TREĆE MJESTO

Dugo vremena Splitsko – dalmatinska županija nije vidjela ovako važno natjecanje. Završnica juniorske boćarske lige odigrana je u Bastu i u Sinju. U Sinju je BK Jadranovo predvođeno Karlom Šabanom i Lovrom Šipekom pobijedilo Luku Gašpara i selekciju Dubrovačko – neretvanske županije rezultatom 14:8 u sklopu prvog polufinala.

U Bastu je BK Pazin predvođen Filipom Matijašićem (ujedno najbolji igrač završnice 1.HJBL) i Dajanom Jurmanom zasluženo ali i tijesno savladao domaćina, juniore Splitsko – dalmatinske županije, koje je predvodio po nekim mišljenjima najbolji igrač završnice iz redova domaćina Luka Josipović i to nakon priprtavanja (11:11 je završio regularni dio utakmice).

U finalnoj utakmici je BK Pazin rezultatom 12:10 savladao BK Jadranovo u zaista odličnoj utakmici. Ponovno su ključnu rolu odigrali Filip Matijašić i Dajan Jurman koji su pri rezultatu 6:6 i zaostatku 32:39 u štafeti, nešto više od 40-ak sekundi prije kraja, pogodili 8 posljednjih boća, za 40:39 pobjedu i 8:6 vodstvo ekipe, koje nisu ispuštali do kraja. Trener pobjednika Valter Ivančić dodao je još jedan vrijedan trofej u svoju bogatu kolekciju priznanja.

Comments are closed.