Diljem Dalmacije: MATE KESIĆ, PAPIĆ I ŠUŠAK BOLJI OD JELIĆA, FRANIĆA I “DUGOG”

Breaking news: ĆURA I SABLJIĆ SA STOBREČA IZBACILI FAVORITE BROJ 1.
6 ožujka, 2016
Izdvojeno mišljenje: TRI NAJBOLJA IZRAZITO DOMAĆINSKA IGRAČA U BALOTAMA
10 ožujka, 2016

Diljem Dalmacije: MATE KESIĆ, PAPIĆ I ŠUŠAK BOLJI OD JELIĆA, FRANIĆA I “DUGOG”

Mate kesić

Turnir u Stobreču, inače najzanimljiviji turnir do turnira trojki u Omišu, ušao je u završnu fazu odigravanja. Od četvrtfinala nas dijeli još jedna utakmica, a sinoć su isto izborili Milivoj Papić – Papak  i Mate Kesić pojačani Ivanom Šuškom – Ćutom, po mnogim mišljenjima rezultatski najuspiješnijim „Sinjskim“ igračem u povijesti igranja ove igre. Kesić je jedan od vrhunskih igrača koje je Jelić nanizao u Bastu i koji  je tražio revanš na svom terenu. Na kraju ga je i pronašao. Gosti nisu došli spuštenog garda jer su nedovoljno aktivnog Sinišu Vranješa „zamijenili“ bombarderom iz Vrgorca Antom Vukovićem – Dugim, slavodobitnikom parova u Bastu. Ipak, Kesić i ekipa bili su bolji poprilično uvjerljivo. Nakon utkmice izišao je i ždrijeb četvrtfinala. Tamo Ante Livi Kujundžić i zahuktali Jure Šutalo, kojem je forma u uzlaznoj putanji, a teren u Stobreču domaći, u izjednačenom meču čekaju pobjednika jedinog zaostalog susreta osmine finala. Ždrijeb je u prilogu, a papirnati i blagi favoriti su Mate Pavešković i Iko Palaversa. Međutim, u ovoj fazi i u četvrtfinale nitko ne dolazi slučajno i svatko može dobit svakoga.

Turnir u Vojniću ušao je u polufinalnu fazu i sa njega ćemo izvještavati nakon odigravanja polufinalnih utakmica.

Turniri trojki u Bastu upravo je započeo. Ždrijeb prvog kola nije spojio previše papirnatih favorita. Odigrat će se jedan izraziti derbi, a zanimljivo će biti ispratiti mladog i talentiranog domaćeg boćara Luku Jozipovića protiv ekipe Rico. Luka je jedan od najvećih talenata u regiji, a podrška bučne publike neće izostati. U derbiju će snage odmjeriti ponešto izmijenjena ekipa S.M.S. Stipić/Vladušić/ Josip Glavinović protiv Žuljevića/ Radmana i Kesića. Nijednu od spomenutih ekipa neće zadovoljiti ništa osim osvajanja turnira, a od jedne ćemo se oprostiti odmah u otvaranju.

Druga S.M.S. kombinacija Siniša Stipić i Marin Ribičić u Košutama također igra derbi utakmicu protiv iste ekipe i to u sastavu Igor Žuljević i Jure Radman, koja zbog „repasaž“ sustava odigravanja turnira u ovoj fazi nema pretjerano rezultatsko značenje. Ipak, zbog sastava ekipa biti će poslastica za publiku.

Ždrijeb četvrtfinala turnira u Stobreču:

Kesić/Papić/Šušak – M.Terze/M.Banović

M.Ribičić/N.Juričić – D.Botica/D.Tenžera/F.Dolić

I.Palaversa/M.Pavešković – I.Ćurković/V.Sabljić

J.Šutalo/A.Kujundžić – Rico/Kleme ili Bari/Odža

 

Comments are closed.