Breaking news: PRVA POSTAVA “KULE”, MATE KESIĆ I LUKA ŽURE OPET ZAJEDNO

Četiri preokreta, Fabo i Božo tijesno: UPOZNAJMO BOŽU TIČINOVIĆA I TONĆA JAKULJA
10 rujna, 2016
Čarolija sa „Koprivnog“ u Omišu: VUKAN, PLAZONJA I PREKID DOMINACIJE
10 rujna, 2016

Breaking news: PRVA POSTAVA “KULE”, MATE KESIĆ I LUKA ŽURE OPET ZAJEDNO

Marijan Botica Mate Kesić Luka Žure

Kesić i Žure u društvu Marijana Botice

Sa šalom je i službeno gotovo. Utrka za najboljeg u godini je dobila još jednog takmaca i to onog najboljeg, Luku Žuru. Jučer je ispisana jako ozbiljna stranica povijesti balota, a Luka “u lov” za onima ispred sebe kreće. Brnaze i Kacunar su očito bili motiv za to.

Krenimo redom. Milan Skelin je uspio ono što nisu uspjeli mnogi. Bio je dio legendarnog sastava, koji se oformio ponovno nakon dugog niza godina. Mate Kesić i Milan Skelin otvorili su utakmicu, te dobili prvi set protiv Petra Bilokapića i Veljka Maretića u Sitnom. Drugi set su Petar i Vele dominirali, a umjesto Skelina u igru je ušao, ni manje ni više nego, Luka Žure.

Trenutak kojeg će povijest balota pamtiti:

U skladu s tim, 9.9.2016 je dan koji će zauvijek biti upisan u povijest balotanja u regiji po staro dalmatinskim pravilima. Mate i Luka kao suigrači u igri “par” odigrali su utakmicu. Žure i Kesić činili su najtrofejniju ekipu „Kula“ (zajedno sa legendarnim Igorom Žuljevićem) u povijesti balota. Par je izgubio drugi set, ali uvjerljivo dobio treći. Također, ako izuzmemo finale Dicma, pobjeda Mate Kesića nad Veljom Maretićem samo produžava veliki Kesićev niz pobjeda u zadnje dvije do tri godine, kada su međusobni dvoboji u pitanju. O rezultatima ekipe “Kula” kroz povijest balotanja zatražit ćemo informacije o pedantnog Paška Gotovca, koji je vršio određene zapise o istom, te ih, nadamo se javnosti prezentirati u vremenu pred nama.

Slavlju nije bilo kraja, a prednjačio je Skelin koji je sugerirao da smatra kako se sa Matom Kesićem ne može izgubiti utakmica, čak ni protiv najjačih ekipa.

Igra se gdje i nema zoga, a kamoli gdje ima:

Ono što Marijan Botica ne može, Mate Kesić i Luka Žure su već učinili. Mate je uzeo Koprivno, Žure Stobreč. Sukladno kriterijima, Tijarica, Prapatnica, Sitno, Brnaze (ispod ceste) i cijeli niz lokacija vrve pravim igračima. Kao takvi, turniri su brojivi za „Ranking“. Luka i Mate do kraja godine će odigrati još neke turnire zajedno kako bi prikupili što veći broj bodova u poretku za najboljeg u godini. Vijest se zasigurno neće dopasti Hrvoju Milaviću, koji će priliku za još jedan „kroše“ velikom rivalu Mati Kesiću, imati već u četvrtak u Tijarici (nakon Omiša, Otoka i Radošića). Utakmica je „must watch“ dvoboj, a zvijezde su balote donijele u baš svaki kutak regije. Fantastično. Ipak, kriteriji za 2017.godinu su gotovi. Njihova objava dogodit će se uskoro, a oni evidentno zahtijevaju određene izmjene, sukladno ozbiljnim prijedlozima već umornih igrača. Poraza favorita na kraju ove iscrpljujuće sezone biti će na pretek.

Comments are closed.