Čarolija sa „Koprivnog“ u Omišu: VUKAN, PLAZONJA I PREKID DOMINACIJE

Breaking news: PRVA POSTAVA “KULE”, MATE KESIĆ I LUKA ŽURE OPET ZAJEDNO
10 rujna, 2016
Derbi i 16:15 i u Brnazama: ROĐACI, ANTE I NENO TAFRA SLAVILI U OMIŠU
10 rujna, 2016

Čarolija sa „Koprivnog“ u Omišu: VUKAN, PLAZONJA I PREKID DOMINACIJE

Ante Tonći Vukan Marko Plazonja nasl

Marko Plazonja i Ante Tonći Vukan

Tri godine bez poraza u paru u Omišu. Otprilike 50 dana bez poraza uopće (a igraju skoro svaki dan) za Denisa Ramljaka i Hrvoja Milavića. Rekordi su to koji su čekali svoj prekid. I dočekali. Brisač „velikih“, Marko Plazonja, opet se pokazao lošim ždrijebom za balotaške zvijezde. To je igrač koji sa velikom većinom najboljih igrača ima pozitivan omjer pobjeda i poraza. A Ante Tonći Vukan je čaroliju i nevjerovatne poteze viđene na Koprivnom prenio i u Omiš, za veliku pobjedu ekipe „Vukan keramika – Nova Sela“.

Naime, u prvom setu pri zaostatku 12:14, i tri punta na tlu, Milavić je propustio stopostotnu šansu za pobjedu. Odigravanje iza tog, set je završio u korist Vukana i Plazonje, opet uz tri pucačka promašaja Milavića. Milavić je iz kruga igrača koji je jednim potezom desetak turnira okrenuo u svoju korist iz već izgubljenog tokom karijere. Ipak, sreća i znanje je ovaj put bilo na drugoj strani. I prvi i drugi set završili su 16:15 za Vukana i Plazonju.

„Sreća ili zaslužena pobjeda?!

U posljednjoj ruci drugog seta, Vukan je iz promašaja i pogotka u Ramljakovu balotu „van igre“, vratio bulina 5 metara unatrag, jer se balota koja je skočila 70 cm u zrak, udarila u zid i od istog u povratku pogodila bulina. Čak je nakon toga Milavić idealno posljednjom balotom napravio idealna dva punta, a način na koji su obje balote pogođene od strane Ante Tonća Vukana izišle iz punta i geometrija pri kojom se to dogodilo, a da pri tom Plazonjina balota ostane na mjestu je nevjerovatna. Ipak, da su Ramljak i Milavić odradili u prvom setu ono što su morali, čudnih preokreta nebi bilo, a na kraju bolja ekipa i ovaj put ide dalje.

Sve ovo skupa pod povećalo stavalja Matu Paveškovića, Iku Palaversu i Antu Tonća Čizmića, koji su najveći igrači u balotama bez titule u Omišu. Pavešković i Palaversa su već na pripremama na Murteru u tamošnjem trening kampu. Omiš će do kraja biti jako zanimljiv.

Comments are closed.