Briljantni Mate Kesić: DO POLUFINALA STOBREČA U PARU SA MILIVOJEM PAPIĆEM

Baćo među osam u Omišu: NA HANU KESIĆ, VUKAN, IGOR MILAS I MATE BALOTA DALJE
12 srpnja, 2016
Han ne miruje: FANTAZIJA OD IGRE ZA IVICU BILOKAPIĆA I FOLKA DOLIĆA
15 srpnja, 2016

Briljantni Mate Kesić: DO POLUFINALA STOBREČA U PARU SA MILIVOJEM PAPIĆEM

Milivoj Papić 2 meta

“Lapan” karikatura u čast Milivoja Papića Papka

I treće polufinale superzanimljivog Stobreča je završeno. Nije, naravno bilo ništa manje uzbudljivo nego prethodna dva.

Mate Kesić i Milivoj Papić bili su u deficitu 11:6 u prvom setu, koji su preokrenuli u 16:11. U drugom setu momci su imali 13:7, a brojna publika je već vidjela kraj meča. Ipak, Petar Bilokapić i Veljko Maretić imali su oprečne namjere i preokrenuli drugi set za 1:1. Treći set ponudio je vostvo para Kesić/Papić 8:2. Maretić i Bilokapić izlaze na 8:8, a publika se spremala na pravu dramu završnice trećeg seta.

Briljantan potez Mate Kesića:

Dramatična završnica ipak nije bila u planovima Mate Kesića. On je pri rezultatu 8:8 imao ispred sebe jednu jako složenu situaciju, gdje je morao pogoditi dvije kratke i jako teško vezive protivničke balote jednim hitcem za ukupno 5 punata, ukoliko njegova balota ostane aktivna. Ukupno mogućih 5 punata ne znači da je ona „išla“ (kako balotaši kažu) za 5 punata, jer je Mate već imao 2 sigurna punta na tlu. U takvoj situaciji i tom rezultatu preuzeti toliki rizik i pucati kratke balote, iz dva sigurna punta i balotama u ruci, je van svake balotaške logike. Ipak, srčani i hrabri Kesić (po čemu je naširoko poznat) pogodio je kratku balotu točno pod kutem pod kojim je gađao, a to je kut koji je potreban da u nastavku eliminira i drugu protivničku balotu, a da pri tom njegova balota koja je bačena iz ruke ostane aktivna. Legenda ostaje legenda, a dvije balote kao da nikad nisu ni bile tu. Sa 13:8, ostatak meče bio je formalnost, a momci nisu dozvolili novi preokret.

Posljednje četvrtfinale:

Još nas čeka posljednje četvrtfinale i dubrovsko – sitnjanski derbi, za kojeg se očekuje da će ga odlučiti jedini onaj koji nije ni iz Dubrave ni iz Sitnog Gornjeg, a to je Luka Žure. O utakmici je već bilo riječi. Uzbuđenja sigurno neće nedostajati.

Mate Kesić 3 nasl

Trofejna legenda i balotaški čarobnjak Mate Kesić

Comments are closed.