DAMIR MUŽINIĆ, SINIŠA I MARKO ANIČIĆ: Tetići u velikom finalu Koprivnog

Vlado Sabljić i 4 meča u 2 dana?! RADOŠIĆ MARKU MELVANU I MOMCIMA
7 rujna, 2018
Drama u finalu Kacunara: MARIU GAŠPARU I ANTU TONĆU VUKANU TITULA
8 rujna, 2018

DAMIR MUŽINIĆ, SINIŠA I MARKO ANIČIĆ: Tetići u velikom finalu Koprivnog

Damir Mužinić 1

Jučer se u Koprivnom dogodilo ono o čemu smo prije nekoliko dana pisali. Balote vam mogu pružiti ono što ne može niti jedan sport. Da u terenu odmjerite snage sa najboljim igračima svijeta i pri tome ih pobjedite. Mate Paveškovć je jedan od dva najbolja igrača na svijetu u igri po staro dalmatinskim pravilima sa špondama i gumom ovoga momenta. Ali njemu, Juri Žižiću i Vladi Sabljiću su se ukazali Damir Mužinić, Siniša Aničić i Marko Aničić u polufinalu Koprivnog. U tri duga i iscrpljujuća seta popularni „Tetići“ su slavili 2:1.

Damir i Sina su dobili prvi set, nešto lošije (0:9) otvorili drugi set za 1:1. Momci su se uz pomoć Marka Aničića potpuno konsolidirali u trećem setu, kojeg su otvorili vodstvom 11:4. Pavešković i Žižić se nisu predavali, ali ponudili su premalo za pobjedu.

Damir Mužinić je igrač koji igra na balote cijeli život. Na određenim pozicijama je spreman nasloniti zaista velik broj balota, što mu je specijalnost u igri. Također, momci su predstavnici igrača iz mista Srinjine koje je svojevremeno imalo preko 30 turnirskih ekipa. U Srinjinama se naprosto rađaju samo prvaci.

Ivan Šiško umalo šokirao Koprivno:

Da je tome tako najbolji dokaz je Luka Žure, još jedan od dva najbolja igrača na svijetu ovoga momenta i vjerovatno najbolji igrač svih vremena. On je u drugom polufinalu u paru sa Damirom Pirićem stigao do teško izborene pobjede protiv fenomenalnog Ivana Šiška i Zdravka Katušića Švabe također sa 2:1 u setovima. Na 1:1 su Šiško i Katušić imali dvije velike prilike za otvoriti odlučujući set sa osam ili devet naprema nula. Žure i Pirić su preživjeli početni nalet protivnika i u nastavku nešto bolje odigrali za 2:1 pobjedu.

Finale se igra u nedjelju u 17:30, a domaćin poziva sve prijatelje balota na veliku feštu jića i pića u Koprivno.

Comments are closed.