DANAS FINALE JESENICA: Novi “Kralj” Marijan Botica igra zadnje finale u godini

Podigli igru na viši nivo: PAVEŠKOVIĆ I UGRIN OTPUCALI GOTOVO SAVRŠENO
19 prosinca, 2017
Okončane nikad neizvijesnije Gripe 2017: LUKA ŽURE I IVICA PODRUG NA VRHU
27 prosinca, 2017

DANAS FINALE JESENICA: Novi “Kralj” Marijan Botica igra zadnje finale u godini

Marijan Botica Jure Juka Radman Igor Žuljević (1)

Godina se približava kraju, a stalna balotaška tema je novi kralj bakelita Marijan Botica. On je naprosto dominirao cijelu godinu, zabilježio preko 10 000 bodova i to na način da mu se ponešto od onoga što je osvojio nije niti bodovalo. Dominacija kakva se rijetko viđa.

Ipak, i ovaj put, kao i prethodna četiri je važno spomenuti onu staru balotašku, a ta je „znoji se dok biraš“, obzirom da nijedan od njegovih prethodnika do ove prestižne titule nije došao bez svesrdne i velike pomoći suigrača. Botica je igrao sa igračima u naletu, igračima u formi, igračima koji su zablistali nakon nekoliko godina blagog pada poput „Juke i Žuke“ i sve to niti malo ne oduzima Botici od njegovog uspjeha, jer da je zakazao Botica zakazao bi i rezultat, i tu dvojbe nema.

Osim „stare narodne“ samo je jedan balotaš ovaj razvoj situacije predvidio. U trenutku (prije početka sezone) u kojem je „kvota“ za „Kralja bakelita 2017“ bila dramatično niska na Luku Žuru i Hrvoja Milavića, samo je Ivan Šošić Rico nagovijestio da nijedan od spomenutih aseva neće do kraja sezone biti najuspješniji po rezultatu. I pogodio. Jedini pogodio. Toliko točno pogodio da će se itko teško usuditi prognozirati ime novog Kralja bakelita za 2018, pogotovo uzimajući u obzir činjenicu da će se bodovati značajno smanjen broj nadmetanja. Čak nešto manji nego prošle sezone (između 20 i 23, po izdvojenom mišljenju).

Finale trojki Jesenica:

Publika će posljednji puta u sezoni imati priliku vidjeti Marijana Boticu u finalnoj utakmici i to u Jesenicama. Izvrsni Romeo Tomaš najavljuje odličan dvoboj, a Botica će u arenu izići u kombinaciji sa Jurom Jukom Radamnom i Igorom Žukom Žuljevićem, obojici Top 5 igrača u godini, protiv Tonća Jerića, Hrvoja Milavića i Ivana Šuška Nipera Ćute. Koliko je Marijana sezona potrošila i dali će imati snage za još jednu veliku predstavu, saznat ćemo večeras.

Comments are closed.