Okončane nikad neizvijesnije Gripe 2017: LUKA ŽURE I IVICA PODRUG NA VRHU

DANAS FINALE JESENICA: Novi “Kralj” Marijan Botica igra zadnje finale u godini
21 prosinca, 2017
Legenda ostvarila rezultat karijere: MARKO SKEJO PRVAK HRVATSKE U “KRUGU”
27 prosinca, 2017

Okončane nikad neizvijesnije Gripe 2017: LUKA ŽURE I IVICA PODRUG NA VRHU

Luka Žure Ivica Podrug Dino Podrug

Pobjedom Luke Žure i Ivice Podruga iz BK “Sokol” zavšen je nikad neizvjesniji  i nikad igrom kvalitetniji Božićni turnir na Gripama. Žure i Podrug su po isteku vremena, u kojem je rezultat bio nerješen 8:8, a u dodatnoj “ruci” zasluženo nadvisili odličan par iz BK “Stivan” Božidara Budimir Bekana i Zorana Mladinea rezultatom 9:8.

U utakmici za 3. mjesto Ivan Jurić iz BK “Sokol” i Hrvoje Balić iz BK “Nada” bili su bolji od također vrlo dobrih Mate Kesića i Ive Viskovića iz BK “Zlatan otok”10:9.

Osim spomenutih boćarskih aseva, mnogo poznatih imena, bivših i sadašnjih reprezentativaca sudjelovalo je u turniru, kojeg je od početka do kraja autoritativno i bez greške vodio odlični Branko Ćubela.

O Luki Žuri je sve već rečeno, a on je još jednom pokazao i dokazao, onda kada se igra izjednačeno, onda kada se ne zna tko će na kraju slaviti i onda kada svi misle da bi neki drugi igrači mogli na vrh, da je Luka Žure taj koji ima najviše lucidnosti, znanja i kvalitete da svoju ekipu iznese na vrh. Turnirska nadmetanja su ona koja njemu izrazito odgovaraju, obzirom na istančan osjećaj za prepoznavanje utakmica, ruku, pa čak i boća pojedinačno koje treba odigrati na nivou koji je jednu nijansu viši od maksimalnog. Žure je tu neprikosnoven.

Ivica Podrug se savršeno uklopio u ekipu sa Žurom, obzirom da se radi o prvaru koji terene “ima u malom prstu” te uz navedeno posjeduje jako malu količinu oscilacija unutar igre, što je za ekipu koja ima Luku Žuru više nego dovoljno. U prijevodu, Podrug je “odradio” svoj dio na potpuno zadovoljavajućem nivou, jer da nije bilo tako, par nebi stigao na tron u ovakvoj konkurenciji.

Comments are closed.