Diljem Dalmacije: ANIĆ I BILI LAGANO DO POBJEDE

VLATKO BAN, LEO VETMA I HRVOJE TEŠIJA PONAJBOLJI BALOTAŠI SA KLISA
5 travnja, 2016
TRENINZI ZA TROJKE OMIŠA NE JENJAVAJU, MLADIH IGRAČA SVE VIŠE NA IGRALIŠTIMA PRIKA
7 travnja, 2016

Diljem Dalmacije: ANIĆ I BILI LAGANO DO POBJEDE

bili

Nakon niza uzbudljivih balotaških događanja, nakon što je meč stoljeća završio i nakon što je postavljanje transparenata kao novi trend uzelo maha diljem regije, vraćamo se rubrici „Diljem Dalmacije“ s obzirom da je uzbudljivo na velikom broju balotaških lokacija u regiji.

Zelenka, Korešnica i novi Stobreč su počeli. U Rudinama počinje biti ozbiljno, a još neki turniri su u toku. Bodove svakupljaju svi i na sve moguće načine, a sustav „jednakog“ bodovanja doveo je do toga da pravi igrači sve više prijavljuju i one dosada „manje“ turnire, te ih tako svojom pojavom nedvojbeno poboljšavaju. Samim tim podiže se i popularnost balotanja u cjelini.

Turnir u Žrnovnici ušao je u „knockout“ fazu. “Pekara Marin” u kojoj je alfa i omega Ratko Kovačević najavila je kandidaturu za naslov osvojivši „skupinu smrti“. Doduše, Špiro Gruica i njegov Mosor će imat mnogo toga za reći. Najveće iznenađenje je ispadanje ekipe Kvadrat već u grupnoj fazi. Radi se o prošlogodišnjem finalistu. A igrač kojeg je unutar te ekipe već prošle godine Dalmacija upoznala je atomski bombarder i razarač Mario Rodić. Ipak, da prostora za napredak još uvijek ima dovoljno pokazala je ovogodišnja liga.

Stobreč. Novi turnir već je krenuo. Uzbuđenja nedostajati, ne brinite, neće. A momčad koja ga je uvjerljivo otvorila je ekipa Slivno. Zoran Anić i Nedjeljko Mrkonjić Bili su dva poprilično borbena igrača. Bili je igrač iz čijeg se izražaja to odmah i jasno vidi, dok je Anić „kuler“ na kojem se to ne vidi, ali u balotaškom svijetu ga prati glas neustrašivog igrača. Ekipa je nedavno osvojila jedan od turnira u Žrnovnici, a jučer gostima iz Sinja ovi momci nisu ostavili ni grama nade. S obzirom da su igrališta dovedena do savršenstva, a oba igrača igraju tehnikom iz „polupjombe“, to im stvara određeni problem u najtežim utakmicama. Ali, vjerujte, nema ekipe koju oni ne mogu dobiti na svoj dan.

Bast. Od turnira se oprostio popularni “brisač zvijezda” Jela, a Filip Jerčić i Marko Kovačević pružili su zadovoljavajuće mečeve, što je zvijezdi te ekipe Marinu Ribičiću više nego dovoljno za pobijediti bilo koga. Ekipu u sljedećem kolu čeka derbi protiv Žure, Milavića i Ramljaka, a eventualna pobjeda bi bila veliko iznenađenje. Također, ekipa predvođena Antom Vukovićem Dugim i Mirom Mihaljevićem, koja brani titulu iz turnira parova, lagano je došla do plasmana među osam ekipa i jedna je od ekipa koju navijači žele vidjeti u završnicama turnira u Omišu, Hanu, Rogoznici ili Stobreču. Oni bi na tim lokacijama apsolutno bili konkurentni. Da li bi se dokopali titule, jako je teško procijeniti. Problem je taj što igrači iz Vrgorca i sličnih lokacija imaju manji motiv posjećivati najkonkurentnije turnire. Međutim, kao ohrabrenje im možemo ponuditi podatak da preko 15 ak ekipa iz Splita i Omiša po dva sata kroz ljetne gužve voze do npr.Rogoznice i tako po pet ili šest puta. Za navedeno je, naravno, potrebna izražena ljubav i odricanje za ovaj sport. Jednako je sa dalekim Potravljem, Hanom i nizom drugih omiljenih destinacija balotaša. Da ne spominjemo da dio igrača neke boćarske turnire igra i u dalekom Vukovaru. Stoga, samo naprijed.

Comments are closed.