Diljem Dalmacije: BILOKAPIĆU DERBI, NOVACI OBILJEŽILI BURAN BALOTAKI DAN

Vratili se iz 4:14 ponora: TONI, ZVONE I ĐELA ZA PREOKRET
27 svibnja, 2016
Repriza finala: VAŽNO JE OFORMITI EKIPU SA MIROM BRADARIĆEM MARINEROM
27 svibnja, 2016

Diljem Dalmacije: BILOKAPIĆU DERBI, NOVACI OBILJEŽILI BURAN BALOTAKI DAN

JOSIP I ANTE

Dva Josipa, Vojnović i Grizelj, kao novi “Bunja i Ivo”

Na svim jačim balotaškim destinacijama jučer je bilo jako vatrno. Publika je imala što vidjeti.

U Omišu se balotalo od ranih poslijepodnevnih sati. Špiro Gruica, Mate Pavešković i Iko Palaversa su jedva prošli prvo kolo protiv opasnih domaćina predvođenih Ivom Stanićem (otac od super talentiranog Jure Stanića) i odličnim valjačem Goranom Kadijevićem. Prvi set se nisu ni snašli u igralištu, a već su ga izgubili. Ipak iskustvo je prevagnulo, a Mosor je okrenuo utakmicu.

Treninzi koje odrađuju Josip Vojnović, Josip Grizelj i Ivo Eterović konačno su se isplatili. Momci su uz pomoć iskusnog Denisa Tafre kući ispratili finaliste prošlogodišnje žrnovske lige i to sa laganih 2:0. U nastavku turnira će svakome biti opasni. Ono što su Ivo Škobalj i ostali domaćini predstavljali sve ove godine, to će ovaj trojac biti u budućnosti. Znači, jako loš i nepoželjan ždrijeb.

Publika u Stobreču je, osim preokreta dubrovaca, mogla vidjeti i umornog Slavka Maretića (od četvrtfinala i polufinala Karakašice dva dana za redom) u paru sa Sinišom Stipićem. Maretić je set i pol briljirao, a Stipić je u drugom setu pokazao znakove povratka u prošlogodišnju formu ne promašivši nijednu balotu. Ivan i Damir Mužinić prvi set su praktički imali dobiven, ali su ga za balotu i nijansu izgubili. Zadnje dvije ruke Stipić i Maretić su odigrali u svom stilu i „odnijeli“ izgubljeno.

Na Kacunaru su Luka Žure i Denis Ramljak lagano pobijedili Milivoja Papića i Zdravka Katušića Švabu. Dok su Petar Bilokapić i Veljko Maretić porazili Vinka Kragića i Marijana Boticu, premda su gubili 7:0 i 9:0 oba seta. Sa njima se od turnira oprostio i Mladen Šimić, koji se čuvao za današnje polufinale Karakašice. Spomenuto polufinale će pružit revanš, u kojem će Kragića odmijeniti Šimić, a Maretića, Marinko Gulić. Očekuje nas zanimljiva utakmica.

Inače na Kacunaru je posljednjih dana “show ukrao” Dragan Šiško sa raznoraznim najavama koje se tiču idućeg Kacunara. Ukoliko se najave ostvare, to bi bila točka na “i” za ovaj odličan turnir koji bilježi jaku uzlaznu putanju (u čemu svoj obol ima i Joško Šerić Šera) još od prošlog turnira i pokazuje znakove nekadašnje slave. Takav Kacunar je nedvojbeno jedan od par najjačih balotaških turnira u Dalmaciji i u samom vrhu balotaške piramide po svim mogućim kriterijima.

Comments are closed.