Diljem Dalmacije: MARKO SKEJO PONOVO U AKCIJI

Odgođeno: ANALIZA TKO ŠTEDI JOLU ŠERIĆA ŠERU, A TKO NE?!
9 svibnja, 2016
Balote ili horor: UKAZALI IM SE VUK, FOLK I NOĆNA MORA
10 svibnja, 2016

Diljem Dalmacije: MARKO SKEJO PONOVO U AKCIJI

Mark Marko i Nikola

Skejo, Šamadan, Vuka i Plazonja

Dok „svijet“ čeka Joška Šerića Šeru, Kacunar se nastavlja. Posjet šibenskog ambasadora balota i ponosa Dalmacije Marka Skeje uvijek je pravi praznik balota za poklonike balotanja iz srednje Dalmacije, točnije Splita i okolice.

Marko i Marka, Skejo i Plazonja su u prvom kolu snage omjerili sa ekipom sa konjskog koju predvodi Nikola Šamadan. Spretniji i iskusniji takmac je odnio pobjedu, a utakmica je vrijedna spomena iz razloga što je Nikola Šamadan jedna od izrazito pozitivnih ličnosti u balotanju.

Organizator je jednog balotaškog turnira i to onog na Konjskom. Svake godine sve više igrača sa istinskim zadovoljstvom se na Konjskom natječe. U stalnom porastu je i broj ponajboljih balotaša koji taj turnir ne propuštaju. Ove godine se ne očekuje izostanak nijednog ozbiljnog igrača. To naravno, ima svoje razloge, a gostoprimstvo i maksimalnu korektnost koju Nikola prezentira je u samom vrhu balotaške piramide. U skladu sa trendom oni igrači koji toliko snažan turnir osvoje zaslužuju posebne pohvale.

Vinovo bez iznenađenja:

U utakmici osmine finala turnira u Vinovu, novokomponirana kombinacija, Petar Bilokapić i Hrvoje Milavić plasirala se u četvrtfinale bez većih problema. Tamo će do kraja biti jako izjednačeno, a potencijalnih derbija jako puno. Neki derbiji, ukoliko se zaista i dese, potaknut će navijače iz Splita na posjet. S obzirom na način na koji se sezona odvija, Vinovo dodatno dobiva na važnosti i značaju. Svaki turnir je bitan i nitko ne dolazi bez da ne ide na pobjedu.

Skejo i Plazonja

Marko Plazonja i Marko Skejo

Comments are closed.