Odgođeno: ANALIZA TKO ŠTEDI JOLU ŠERIĆA ŠERU, A TKO NE?!

Na Dujinim krilima: BRILJANTNI MEDIJA IZNIO SEBE I GAŠPARA
9 svibnja, 2016
Diljem Dalmacije: MARKO SKEJO PONOVO U AKCIJI
10 svibnja, 2016

Odgođeno: ANALIZA TKO ŠTEDI JOLU ŠERIĆA ŠERU, A TKO NE?!

Šera

Joško Šerić Šera

Na Kacunaru je sve jasno. Tenzije prvog kola ravne su onima u finalu. Točnije svaki nastup Joška Šerića Šere je finalna utakmica. Tamo će se karta više tražiti, tamo praznog mjesta na tribini biti neće. Kompletne oči balotaške javnosti biti će uperene samo i jedino u Matu Kesića, Paju Brkića, Tonija Bašića i njegovog zasada nepoznatog suigrača.

Utakmica se trebala odigrati u srijedu, što bi derbi koji se igra upravo taj dan, Milavić – Šošić (Studenac – Rico) gurnulo u pravu sjenu. Ipak došlo je do odgode.

Dali je Bašić taj koji važe opcije kada su suigrači u pitanju?! Da li je Šera taj koji traži vrijeme, s obzirom da je van svake ozbiljne forme?! Ništa od toga nam nije poznato, a organizator je proglasio „silentio stampa“. Jedno je sigurno, Šera dobro zna što radi. A bome i Toni.

Šerić bodri najljuće rivale:

Dvije večeri za redom na igralište su izišli Jolini najljući rivali. Ivan Šošić Rico, a potom i Slavko Maretić. Fer i korektan kakav jest, Joško Šerić Šera ih je bodrio koliko je god to u njegovoj moći. Maretić je bio taj koji se kroz svoj meč provukao, a njihovi odnosi su takvi da je „ljuto“ sportsko rivalstvo preraslo u pravo prijateljstvo. Identičan slučaj je i sa Veljkom Maretićem. Naravno, radi se i o nešto izražene Šerine želje da momke sa turnira „pošalje kući“. Osjećaji „ljubavi“ i rivalstva su obostrani i isprepleteni među akterima, a da momci jedni druge neće štediti. Najbolji dokaz za to su njihovi suigrači i pet pravih balotaških imena bez iznimke.

Toni Bašić skriva suigrača i traži savjete od „dobro potkovanog“ Penge:

Informacija koja je procurila u javnost, a ne da nije za zanemariti nego je ravna senzaciji, je ta da će se sa Tonijem u igralištu naći, ni manje ni više nego, Nedjeljko Bratim aka Dunde. Ako tome bude tako, mjesto tražite barem sat vremena prije utakmice s obzirom da Dundo spada u legende balotanja koje Dalmacija neće nikada zaboraviti. Ni tu naravno spektaklu nije kraj. Navodno će Toni Bašić tražiti osobno (uz jak Bratimov lobi) da odluke u igri donosi „prvi kralj bakelita“ Tonći Jurčić Ćimpa, o čijoj je genijalnosti već bilo riječi. Ćimpa bi sa zida navodio ekipu, a s obzirom da je nemoguće postići to da Ćimpa zaigra, i sama voditeljska uloga od strane Tonća Jurčića je za pomno praćenje i mamac za balotaški puk. Na igralište Kacunara spustit će se Sitno Gornje i Dubrava i to naspram Trolokava. To je signal da se radi o utakmici visokog rizika.

Vrlo važan detalj u cijeloj priči je da je Bašić viđen u društvu Ivana Penge. Ako mu ovaj daje savjete, to je znak i za Šerića da pripazi i na one najniže udarce, s obzirom da je Pengina dosjetljivost priča za sebe.

Kad sve zbrojite i oduzmete teško se oteti dojmu da Šera opet nema sreće. I u naizgled laganom meču sve balotaške sile usmjerene su ravno protiv njega. Nijedan od Maretića, a bome ni Šošić nema taj luksuz. Želja svakog pravog ljubitelja balota je ta da Šera sve udarce podnese i izdrži, a Kacunar na kraju i osvoji.

Toni Penga 2

Toni Bašić i veliki “planer” Ivan Penga

Comments are closed.