Diljem Dalmacije: PAPIĆ, KESIĆ I ŠUŠAK PRVI POLUFINALISTI STOBREČA

Izdvojeno mišljenje: TRI NAJBOLJA IZRAZITO DOMAĆINSKA IGRAČA U BALOTAMA
10 ožujka, 2016
Diljem Dalmacije: PETAR BILOKAPIĆ DO DRUGE TITULE U SEZONI
13 ožujka, 2016

Diljem Dalmacije: PAPIĆ, KESIĆ I ŠUŠAK PRVI POLUFINALISTI STOBREČA

Papić i mate thumb

Turnir u Stobreču ušao je u završnu fazu odigravanja. Završeno je i prvo četvrtfinale, a najavljeni mogući „Milivoj Papić show“ za malo je izostao. Dalje su prošli Milivoj Papić, Ivan Šušak i Mate Kesić.

Naime kad su svi balotaški gradski kafići i priče u njima bile složni u jednom, a to je da će ova ekipa ići baš onoliko koliko ide Mate Kesić, izvanredni individualac i kapetan splitske „Nade“, Papić je napravio pravi presedan. Nadmašio je legandarne “Kulu” i Rica. Naime, u po mnogima najuspješnijoj ekipi svih vremena koja se zvala „Kula“ Mate Kesić je bio standardan član  prve postave na poziciji pucača u paru i trojci. U novijoj povijesti, točnije tokom prošle sezone Ivan Šošić Rico i Kesić imali su jednu jako zanimljivu epizodu, a Mate je imao istu ulogu. Ipak, osebujni, obožavani i karizmatični Papić imao je samo njemu jasne ideje, a te su da napravi pravi presedan i posjedne Matu Kesića na klupu. Taj luksuz nisu imali petlje napraviti ni spomenuti Rico pa ni Luka Žure unutar Kule.

Istini za volju Papić jest u formi i jako je motiviran. U stalnom je treningu i jedan je od najboljih valjača na tom igralištu. Balotaška javnost se upravo bila navikla da igra ispred vjerovatno najtrofejnijeg sinjskog balotaša u povijesti Ivana Šuška Ćute, ali ovo sa Kesićem, koji je u ozbiljnom razgovoru za najtrofejnijeg igrača ikad u balotama vrlo je blizu egzibicionizma. Ipak, bez obzira na sve navedeno, kad se podvuče crta Milivoj Papić je bio u pravu. Kad se sve zbroji i oduzme, ekipa je ostvarila pobjedu, a to je jedino što se piše.

Sama utakmica ponudila je najavljeni otvor iz Papićevog najgoreg sna i 16:3 i to bez da su Marin Terze i Mario Banović odigrali nešto spektakularno. Papić i Šušak bili su ispod svakog prosjeka, odigravši doslovno ništa. Tada ipak ulazi ponajbolji igrač od svih prisutnih Mate Kesić, utakmica poprima potpuno drugačiji tijek i 16:6 16:5 ostaje nam kao konačni rezultat drugog i trećeg seta. Izmjenu je u procesu napravila i druga ekipa. U igru je ušao domaći igrač Joško Živaljić – Brački, međutim nije donio preokret.

Papić je očito igrao na iscrpljivanje protivnika. A u istom i uspio. Cijela balotaška javnost sada čeka njihov polufinalni ogled i pita se koje su sljedeće njegove odluke i rošade. Dali je Mate Kesić na klupi genijalnost ili potpuni promašaj?! Što ako Mate zaigra od početka, a ekipa tada izgubi?! Dečki koji će ih čekati u 4 ekipe i oni sami dat će nam odgovor na sva pitanja.

 

Vezane vijestiIzdvojeno mišljenje: STOBREČ – TKO OTPADA, TKO NE?!

Comments are closed.