Diljem Dalmacije: ŠIMIĆ NEPOBJEDIV, TOMI PLAZONIĆU POTEZ DANA

Diljem Dalmacije: DUGI BOLJI OD RICA. PERIKA, GORAN I ŠPIRO BULIĆ JAČI U DERBIJU JESENICA
13 travnja, 2016
Diljem Dalmacije: DERBI SLAVI MARETIĆU I MATI KESIĆU
15 travnja, 2016

Diljem Dalmacije: ŠIMIĆ NEPOBJEDIV, TOMI PLAZONIĆU POTEZ DANA

Tomo

Junak dana Tomislav Plazonić

Kao i obično, drame ni jučer nije nedostajalo na igralištima diljem regije.

Igrač koji je u ovom trenutku pod povećalom javnosti je Mladen Šimić kao i njegova novo komponirana ekipa. Naime Šimić, po njegovim izračunima (s obzirom da ne postoji mehanizam koji statistiku prati detaljno, osim podatka o broju titula za igrače), ima između 18 i 20 uzastopnih pobjeda. Rezultat je zaista hvale vrijedan ukoliko je točan. Jedan jedini meč je teško pobijedit, a kamoli 20 u nizu.

Sinoć je pobjeda bila jako izgledna od samog početka. Ekipa u kojoj je Šimić kapetan, a suigrači Tomislav Plazonić i Marijan Botica dominirala je utakmicom od početka. Pobjedila prvi set i dominirala do iza polovice drugog seta. Tada se pojavljuju prvi problemi i nes(p)retno gubljenje drugog seta. Iako su poveli u trećem setu, protivnik se nekako dokopao rezultata 14:14 i punta na tlu. Tada na scenu stupa Tomislav Plazonić.

Potez dana:

Nakon što je dugi niz pobjeda došao u pitanje kao i nastavak igre na turniru, Botici i Šimiću se ukazao Tomislav Plazonić. Junak je ostao na zadnjoj baloti, a kao jedina razumna solucija nudilo se pucanje iz zraka. U balotama se to kaže: „Ubio je kao macom“. Inače pucanje iz zraka je znatno teže u bakelitu u odnosu na boćanje, zbog drugačijeg ponašanja predmeta koji se baca (boća ili balota) nakon doticaja sa podlogom. Plazonićev potez kao takav još više dobiva na važnosti.

Analiza mogućnosti ekipe i Šimićevog „scorea“:

Ekipa u kojoj igra Marijan Botica uvijek je opasna. Tomislav Plazonić, kao ni Mladen Šimić nisu igrači od jučer. Kvalitet sigurno posjeduju. Ipak, koliko će izdržati kad „kalendar zagusti“ i da li će uspjeti zadržati postotak pobjeda ostaje nam za vidjeti.

Usporedbe radi, Žure je 2013. i 2014.godine imao nešto preko 85, 86 posto pobjeda, što je generiralo sa, neslužbeno, 14 i 17 osvojenih turnira (podatak može varirati ali vrlo malo). Stipić je 2015.godine imao oko 84 posto pobjeda. Takav rezultat za posljedicu je imao 12 osvojenih turnira. Oba igrača su imali nizove od preko 10, 15 turnirskih pobjeda za redom, što je naravno nužno kako bi se prosječni postotak održao. U prijevodu, ovakvi nizovi točno i bez greške rezultiraju dvoznamenkastim brojem titula. Dali će Šimić uspjeti održati formu i ove godine izići na dvoznamenkasti broj turnira te tako nedvojbeno prestići, osim navedenog dvojca, i Ribičića, Maretiće, Milavića, Kesića, Žuljevića, Ramljaka, Juričića, Paveškovića, Palaversu, Bilokapića i ostale vrijeme će pokazati.

Šimić (2)

Mladen Šimić u pohodu na titulu kralja bakelita 2016

Comments are closed.