Diljem Dalmacije: ŠOFERI DO ČETVRTFINALA

Najava i analiza finala Basta: OKRŠAJ BALOTAŠKIH TITANA
22 travnja, 2016
Ponos Dicma: ŠIMUN BILANDŽIĆ ĆIBO I ANTE BILANDŽIĆ
22 travnja, 2016

Diljem Dalmacije: ŠOFERI DO ČETVRTFINALA

Šoferi

Kombinacija Marin Uzinić, Damir Kalaš, Ivan Svalina i Ante Babić je ekipa koja gotovo da nosi naziv „Tko je ovo spojio?!“ Takav naziv ipak nemaju, a spojila ih je vrsna vožnja. „Šoferi“ su se dokopali četvrtfinala lige u Žrnovnici, a tamo ih je malo tko vidio. Sve se to događalo u njihovoj odličnoj igri.

Perspektivni i uporni Uzinić i Kalaš su posljednje dvije godine jako radili na svojoj igri i tehnički dosta napredovali. U pravom momentu su se pojačali ubojitim šuterom, popularnim Svalom. Posljednju godinu su izgledali kao jako dobro posložena ekipa a za uspijeh kao da im je falilo ponešto iskustva koje bi se reflektiralo kroz vođenje igre. S obzirom da su mladići jako kratkog igračkog staža, sve to nije previše začuđujuće. Oni su i tom problemu odlučili doskočiti, pa su se pojačali prekaljenim balotaškim liscem i igračem sa bezbroj utakmica u rukama Antom Babićem. Rezultat se vidi već sada.

U sklopu osmine finala turnira u Žrnovnici slavili su 2:0. Protivnicima su u oba seta prepustili po desetak punata. To je znak da su imali popriličnu kontrolu utakmice. Šoferi još nisu rekli svoje zadnje, a mnogima će pomrsiti račune.

Što i kako dalje:

Ključ ove ekipe je u tome da mladost ne počne misliti da o balotama zna više od Ante Babića. Njemu moraju potpuno prepustiti odluke u igri. Svaki strateg ponekad pogriješi, ali na sto odluka on će krivih donijeti mnogo manje od svojih suigrača. Taj „zanat“ se peče dugo i jako je bitan segment priče.

Također, jako je bitan i tehnički segment igre kojeg zasada Svalina najbolje savladava. Njegovim stopama krenuo je i Marin Uzinić koji je lijevu stajnu nogu zamijenio onom desnom i jasno poručio sumještaninu Toniju Bašiću: „Nećeš kako si mislio!“

Za polufinale ih čeka teška, ali u ovakvom njihovom izdanju potpuno otvorena utakmica.

Comments are closed.