Domaći „dream team“: I NA 15:0 BEZ „MILOSTI“

Senzacija finala i nezapamćeni preokreti: IZNENADILI KRALJEVE JUŽNE BALOTAŠKE HEMISFERE
30 svibnja, 2016
Stobreč se zapliće: BARI I „KA“ DALJE U TRI SETA
30 svibnja, 2016

Domaći „dream team“: I NA 15:0 BEZ „MILOSTI“

Branko Bunja Ivo Škobalj Ivo Gojsalić 2

Ivo Škobalj, Ivo Gojsalić i Branko Bunja

Ivo Škobalj, Branko Bunja i Ivo Gojsalić neće značiti previše gostujućim igračima i onima koji Omiš ne posjećuju često. Oni koji godinama dolaze na turnir u Omišu, još ako k tome dolaze igrati, ne vole ih vidjeti nigdje blizu sebe. Razlog je jednostavan. Radi se o domaćem “dream teamu” ili momčadi snova.

Varljiv početni vizualan dojam:

Istini za volju, trojac je turnirski potpuno neaktivan van Omiša, kao takav široj javnosti nepoznat. Ipak, na tim terenima gore kombinacije po vas, naprosto, nema. Branko ne voli sunce pa nosi kapicu po uzoru na turiste kojom samo dodatno „hladi“ protivnika. Ivo Škobalj je posebna priča. Zbog problema sa ozljedom kuka i zbog stalne priče o tome kako je bezopasan u igri, neki ga protivnici ne shvate ni blizu zaozbiljno. Sličan šaljiv stav ima i Gojsalić.

U zbilji, Ivo i Branko na iznimno (da ne kažemo brutalno) teškim igralištima poznaju svaki mikrometar. Njihove najdalje balote su na pola metra, a to je kada imaju loš dan. Nama kuta ni pozicije sa koje oni nisu osposobljeni dovodit balote i dodavat punte. Naravno, šest mjeseci sa igrališta ne silaze. Gojsalićev pucački tir za omiška igrališta je idealan.

Rezultati u posljednje vrijeme:

Na lokalnom turniru od 128 igrača (i to ne bilo kakvih) Škobalj je igrao finale prije malo više od pola godine, a istog je prije dvije godine osvojio. Gojsalić i Bunja su igrali finale parova 2013.godine, nakon što su desetak zvijezda sa turnira poslali kući.

Jučerašnji protivnici, koji su u balotama još uvijek novaci, ali iskazuju volju za napredak, nisu mogli vjerovati što ih je zadesilo. Jedan šepa, drugi “plače” treći kaže da mu se ne igra, a niti promašuju, niti znaju valjačku balotu odigrati dalje od 27 centimetara od bulina. Na 15:0 i dalje balotaška egzekucija i čista pobjeda.

Oni balote ne igraju od jučer, a ako dođu do naslova kojim slučajem, nitko se neće previše iznenaditi. Za usporedbu, nalik su na najopasnije domaće boćare i valjače na svojim igralištima, čak i gore od toga. Svaki pravi igrač zna što to znači. U ždrijebu nema ekipe koja njih priželjkuje za svog protivnika, niti među najvećim igračima. Ova trojka u Omišu, naprosto, je prava balotaška “napast”.

Comments are closed.