Doubleheader: KOVAČEVIĆ, VLADUŠIĆ, MILAS I MATE BALOTA DO POBJEDA I PROLAZA

Ante i Ante: PERAICA I ILIĆ DOMINANTNO DALJE
18 travnja, 2016
Diljem Dalmacije: TOMO I ANTE U POHODU NA KAŠTELANSKU LIGU
19 travnja, 2016

Doubleheader: KOVAČEVIĆ, VLADUŠIĆ, MILAS I MATE BALOTA DO POBJEDA I PROLAZA

Marko Kovačević

Marko Kovačević

U Stobreču je sinoć bilo zanimljivo na oba igrališta s obzirom da su odigrane dvije utakmice u kojima su sudjelovali vrlo poznati akteri diljem regije.

U susretu za koji su mnogi očekivali da će biti balotaška “laganica” Marko Kovačević i Božo Vladušić pobijedili su goste iz Makarske na izrazito težak način. Gosti su prvi set imali već dobiven, da bi na laganoj poziciji u gumi doslovno prosuli dvije balote kada je partija bila skoro pa gotova. U drugom setu su propustili vodstvo od 15:12. Mladi, ali već dovoljno iskusni Vladušić i Kovačević su pokazali mirnoću, iskustvo i igru u ključnim trenutcima. To su odlike svih vrlo dobrih i odličnih ekipa koje u konačnici pobjeđuju u srednjoj ili lošijoj igri.

Druga utakmica koja je trebala bit veliki derbi i za koju je većina analitičara smatrala da će otići u treći set, lakše od očekivanog su u svoju korist priveli Igor Milas i Mate „Balota“ Botica. Za Matu smo već znali da je igrač za najveće nivoe, s obzirom da gotovo da nema ozbiljnog „sastavljača“ ekipe u balotama kojem on već par godina nije na užem popisu. Sa većim dijelom istih, kao i sa gotovo svim ponajboljim igračima već je igrao i osvajao. Milasa je regija također već mogla upoznati, a to je igrač koji plijeni mirnoćom, fair-play stavom i psihološkom stabilnošću. S obzirom na relativno pravilnu tehniku i očito izražen intelekt to je igrač sposoban napredovati u svim segmentima igre. Njegovo zapucavanje gume, pucanje po tlu, pa i samo bližanje, koje mu je najkvalitetniji dio balotaškog arsenala, u stalnom je kvalitativnom pomaku na bolje.

Ekipa će apsolutno biti opasna svakome. Mnogi bi bili iznenađeni da odu i do kraja, međutim ni taj scenarij nije nemoguć. Prema balotaškom vrhu u kojem je „Balota“ već, Milas poprilično brzo grabi. Dio balotaške kreme mogao bi ove godine biti iznenađen, jer svijest o tome da mlađi igrači koji razume materiju nedvojbeno mogu znatno igrački napredovati, za iste zna biti nešto u što ne vjeruju previše. Milas je točno i upravo takav igrač. Po „izdvojenom mišljenju“, ovdje se krije i rezultatski ugodno iznenađenje cijele sezone. Milas je osim osobnog napretka koji je jako vidljiv sve češće u društvu onih najkvalitetnijih suigrača. Mate Botica i „roster“ za Omiš su dokaz tome. Kombinacija jednog (individualan rad) i drugog (kvaliteta suigrača) može biti formula za dvije, tri titule više tokom godine. Vrijeme će nedvojbeno sve pokazati.

Mate Balota 2

Mate “Balota” Botica

Comments are closed.