Drama u finalu za 16:15 u trećem setu: ŽIKA I KLEME NAJBOLJI U „104“

Danas finale u Turjacima: TONI ŠKARABIĆ KAO LICE TURNIRA „GORNJA BRELA 2018“
21 travnja, 2018
Mate Kesić i Karlovačko kao pobjednička kombinacija: JUKI, BOTICI I IGORU KAŠTELA
27 travnja, 2018

Drama u finalu za 16:15 u trećem setu: ŽIKA I KLEME NAJBOLJI U „104“

Jure Žižić Klement Ugrin Jopi Galić 104 Turjaci

Finale u Turjacima, „104 dalmatinca“ će nedvojbeno ući u kandidata za balotašku dramu godine. 1:1 i 15:14 za Dinu Boticu i Ivana Šošića Rica. Dinina balota blizu bulina pred gumom, na putu „more“ predmeta, Jure Žižić dvije balote u ruci, Rico jednu. Žižić ne vidi ništa i ni sa jedne strane. Žižić pokušava pogoditi predmet uz jednu od kratkih balota, pogađa kratku balotu, i iz „ćoška“ vraća još jednu svoju balotu koja sa bačenom broji ravno dva punta. Rico naizgled nemoćan kao klasični valjač. Ali Rico puca – i pogađa. Iznosi bulina koji ide u snop balota, odguriva Ricovu balotu i ostaje u dva punta za Klementa Ugrina i Juru Žižića.

Sreća?! Možda u jednom dijelu. Sreća se u balotama okreće nakon seta i pol u preko 90 posto utakmica, što nije od danas. Tako je bilo i sinoć. Uz navedeno u sportu sreću treba zaslužiti. Klement Ugrin se lavovski borio cijelu utakmicu, Klement Ugrin je na valjaču zadnju partiju i pol briljirao. Jure Žižić je odigrao na nivou igrača koji trenutno vodi u poretku balotaša, „Rankingu“ za 2018. Jure Žižić je imao lucidnu odluku na 9:3 za 11:3 u trećem setu. Momci su izgradili svaku kockicu svog uspjeha. To zna i najzadovoljniji navijač među mnogobrojnom publikom, Jurin dida „Jopi“. Jopi igra balote otkad zna za sebe i ne uzima alibije. On zna da ona bolja ekipa uvijek na kraju pobjeđuje. Tako je bilo i ovaj put.

Ipak, nebi bilo nezasluženo niti da su Rico i Dine bili na kraju slavili. Rico je odigrao potpuno na nivou Žižića i Ugrina, gumu na preko 80 posto učinka, dok je Botica po nekim mišljenjima bio najbolji na igralištu za jednu malu nijansu. Dvije podjednake ekipe u meču u kojem ipak netko na kraju mora biti poražen.

Velikan Zdravko Katušić Švabo je igrač koji nikad kratku balotu nije ostavio van mete, a to znači nikada preko 10 centimetara široku od mete. Sreća ili dugogodišnje iskustvo koje kaže da kratka balota u 20-ak posto slučajeva odrađuje planirano?! Jure Žižić je uzeo tu šansu te zajedno sa Klemom salataru ponio kući potpuno zasluženo.

Klement Ugrin Jure Žižić

Comments are closed.