JUNIORSKI BOŽIĆNI TURNIR: Jadran Grančić debitirao za reprezentaciju Hrvatske !

2.Memorijalni turnir „Zvonko Rančić“: RATOMIR OPAČAK I ZORAN MLADINEO NAJBOLJI !
24 prosinca, 2019
HBS OFORMIO KOMISIJU ZA RAZVOJ RAFFA BOĆANJA: Zoran Nasić prvi predsjednik !
4 siječnja, 2020

JUNIORSKI BOŽIĆNI TURNIR: Jadran Grančić debitirao za reprezentaciju Hrvatske !

Jadran Grančić

Ostvarivši sve četiri pobjede slovenska juniorska boćarska reprezentacija, predvođena aktualnim juniorskim europskim prvakom u brzinskom izbijanju Gašperom Povhom, osvojila je 15. Božićni turnir koji se dva dana igrao u riječkom boćarskom domu na Podvežici.

U konkurenciji osam ekipa na natjecanju iz službenog kalendara FIB-e s kojim se tradicionalno zatvara boćarska godina Hrvatska I u sastavu Filip Klarić, Lovro Šipek (Sv. Jakov, Jadranovo) i Leon Petz (Vargon, Rijeka) je izgubila finale od Slovenaca.

Hrvatska II u sastavu Filip Matijašić (Pazin), Žarko Jerčinović (Drivenik, Općina Vinodolska) i Fran Jakominić (Vargon) je poražena u susretu za 3. mjesto od Francuske.

Jadran Grančić (Baška Voda) je nastupio za ekipu „Hrvatska III“ zajedno sa Karlom Pavletićem (Ročko Polje, Buzet) i Josipom Jelenićem (Sv. Luka, Josipovac, Osijek), te selekcija Primorsko-goranske županije u sastavu Karlo Vukelić (Vargon), Dario Beganović (Liganj, Lovran) i Luka Peričić (Gornji kraj – Ladvić, Crikvenica) završili s nastupom na turniru nakon natjecanja po skupinama. „Hrvatska III“ je savladala Srbiju u skupini sa 7:3, pa je mladi igrač Baške Vode osim nastupa za nacionalnu juniorsku selekciju upisao i prvu pobjedu u svetom kockastom dresu. Radi se o super korektnom mladiću, fenomenalnog odnosa prema suigračima i istančanog osjećaja za bližanje boće, koji je ovu šansu potpuno zaslužio.

Klarić i Šipek su na turniru sa 48 i 49 pogodaka u dva navrata postavljali novi hrvatski juniorski rekord u štafeti i tako popravili vlastiti rekord od 47 pogodaka, koji su jesenas postavili na SP-u u talijanskom Alassiu.

Jadran Grančić i proslavljeni Hrvatski reprezentativac Pero Ćubela

Izvor: Istarski boćarski savez

Comments are closed.