Duje Pirić „sa zvukom sirene“: FANTASTIČNI SOKOL SLAVIO U OSMINI FINALA KEP-a

Mate Kesić i Karlovačko kao pobjednička kombinacija: JUKI, BOTICI I IGORU KAŠTELA
27 travnja, 2018
JOHN LETI ZA HRVATSKU: Kreće najveći Grand slam i kultna trojka „Omiš 2018“
30 travnja, 2018

Duje Pirić „sa zvukom sirene“: FANTASTIČNI SOKOL SLAVIO U OSMINI FINALA KEP-a

BK Sokol

Najvažnija boćarska utakmica u posljednjih dvadesetak, možda i više godina, danas se odigrala na Gripama. U sklopu osmine finala Kupa europskih prvaka najuspješniji dalmatinski boćarski klub, BK Sokol Dugopolje savladao je franscuskog predstavnika „Aix Les Bains“ u elitnom europskom nadmetanju rezultatom 13:9.

Drama nad dramama i Ivan Jurić „Veličanstveni“:

Sokolovi nisu najbolje otvorili utakmicu. Štafeta i dva precizna izbijanja pripala su gostima iz Francuske za velikih 0:6. Ivan Jurić i Luka Žure u „Krugovima“ nisu stajali najbolje. Zaista je neviđeno na koji su način, dva ponajbolja gostujuća igrača, Jeremy Micoud i Gerard Condro odigrala prvih pet ruku u spomenutim krugovima. Ni oni najprecizniji valjači na inače jako teškim Gripama ostali su u čudu, a dvojac do tada nije stigao promašiti nijednu boću. Nevjerovatno. Ipak, Luka Žure i Ivan Jurić su držali ritam do samog kraja. Osmo igranje je Micoud Žuri bacio balina na najtežu moguću poziciju na sva četiri igrališta, kao da ga je rukom stavljao. Ali tada ponajbolji igrač regije iz sebe vuče ono najbolje i u krug dovodi prve tri boće. Micoud pogađa sve četiri za neodlučeno. Luka Žure će ostati zapisan u povijesti kluba i boćanja općenito kao igrač koji je Sokolu donio prvi bod u Kupu europskih prvaka.

Što tek reći za Ivana Jurića koji je Geradu Condrou pogodio sve četiri boće u posljednjem odigravanju za prvu i povijesnu pobjedu te pokazao boćarskom puku Hrvatske i svima nama da rad nema alternativu. Ivan Jurić je današnjom izvedbom ušutkao i one posljednje kritičare. Ivan Jurić je igrač svjetskog kalibra i izrazito visokog nivoa tjelesne i psihološke pripremljenosti. Svaka drugačija analiza ovog odličnog momka i njegovih igračkih kvaliteta i službeno gubi ikakav ozbiljan smisao.

Drama do posljednje sekunde utakmice i „Duje Duje“ !!!

U zadnje četiri igre Sokol je ušao sa minusom od 5:9 bez obzira na Jurića „Veličanstvenog“ i „Gvardijanova“ (Luka) i njihova čuda. Dva precizna izbijanja i dvije od tri trke su išle gostima, pa su našim momcima trebale sve četiri pobjede u zadnjim igrama. Gosti su hrabro sastavili momčad kao da im treba mnogo više od dva boda. To su lucidni Žure u pojedincu te Jure Žižić i Ante Grančić u jednom paru vješto iskoristili. Upitan je bio drugi par, dok je trojka djelovala dosta sigurno prvih pola sata utakmice. Drugi par, Ivan Čorić, Ivan Jurić protiv udarnog para gostiju, Micouda i nestvarno točnog valjača Persicoa Pascala. U briljantnoj igri sa obje strane i Čorića i Jurića, ali i francuskih internacionalaca Micoud je na 5:5 propustio meč loptu, koju su u idućoj ruci Jurić i Čorić pretvorili u nedostižnu prednost.

U međuvremenu se trojka dovela u neočekivane probleme. Posljednja ruka, vodstvo 5:4, nešto lošije odigravanje Botice i do tada fenomenalnog i nepogriješivog Gorana Balića dovode Duju Pirića na dvije posljednje boće. Domaća nijedna boća na „kilometar“ sa pet boća gostiju u sošku. Gripe u nevjerici, a na mladom Piriću nevjerovatan pritisak. Jedna boća u ruci, jedan balin u igralištu, vrijeme isteklo, Kup prvaka kao san svakog dječaka, muk u Grotlu prepunih Gripa, trk… let… i…

Pogodak !!!

Pogadak za pobjedu !

Navijači u transu. Gripe su dugo skandirale „Duje Duje Duje Duje“ !!!

Za to se igra. Za to se živi. Za to se igraju boće. Zbog toga naši najmlađi, naša djeca obožavaju ovaj prekrasan sport. BK Sokol i njegovi junaci danima rade na dvorani, na klubu, na ovoj utakmici. Mladi Duje Pirić je samo šlag na torti, a Ivica Podrug, Goran Balić, Luka Žure, Igor Žuljević, Ante Grančić, Ivan Jurić, Ivan Čorić, Jure Žižić, Marijan Botica, Kruno Ivančić i ostali junaci ove fantastične ekipe godinama su gradili ovu itekako zasluženu pobjedu.

Comments are closed.