1.HŽBL: Labinjankama naslov prvakinja Hrvatske u boćanju

JUŽNA HEMISFERA: Ante Vuković, Zelenka, Komin i žensko boćanje u Baškoj Vodi
27 svibnja, 2019
Ekipni kup SDŽ: BK „BISTONU“ PEHAR I NASTUP NA ZAVRŠNICI
2 lipnja, 2019

1.HŽBL: Labinjankama naslov prvakinja Hrvatske u boćanju

U finalu završnog turnira Hrvatske ženske boćarske lige, odigranom u odličnoj atmosferi ispunjenog Gradskog boćališta Labin, labinske boćarice su remizirale 12:12 sa Čavlima ŠB što im je bilo dovoljno da s trona državnog prvaka skinu upravo svoje finalne suparnice i nakon 2017. osvoje svoju drugu titulu prvakinja Hrvatske. Naime, prema propozicijama natjecanja na Final Fouru ako bilo koji susret završi neodlučeno pobjednik je klub koji je bio bolje plasiran na završnoj prvenstvenoj ljestvici ligaškog dijela prvenstva, a po tom pravilu su Labinjanke i uoči završnog turnira bile u prednosti, jer su ligaški dio sezone završile kao prvoplasirane.

Naslov prvakinja Hrvatske za Labin su osvojile: kapetanica Tanja Grubiša, Nives Jelovica, Vesna Tončinić, Diana Baran, Anika Ujčić, Snježana Klanjac, Karmen Benazić, Sandra Novaković, Josipa Lanča, Romana Cvečić, Lana Stepančić i Nataly Krajcar. Trener: Romano Grižančić.

Za najbolju igračicu završnog turnira proglašena je Nives Jelovica (Labin), najbolja izbijačica je Carrolina Bajrić (Čavle ŠB), a najbolja bližačica Dorotea Maršanić (Čavle ŠB).

Ponos Dalmacije, boćarice ŽBK Komiža od nadmetanja su se oprostile u polufinalu te su zauzele odlično treće mjesto u poretku klubova.

Izvor (tekst i fotografija): HBS

Comments are closed.