Finale 1.HRL: Boćarski klub “Naklice” prvak Hrvatske !

RICO U FINALU OMIŠA ! Dine Botica, Vele Maretić, Ivan Šošić i Vlado Sabljić glatko !
28 kolovoza, 2019
Drugo polufinale Brnaza: MARKO VUČKOVIĆ PLEME I RINO VUČKOVIĆ SLAVILI U LJEPOTICI
5 rujna, 2019

Finale 1.HRL: Boćarski klub “Naklice” prvak Hrvatske !

U Turjacima je odigrano veliko i po tijeku događaja dramatično finale prve Hrvatske boćarske Raffa lige. Susret dvaju omiških klubova BK „Gorčina“ i BK „Naklice“. Disciplina „trojka klasično“ je ponudila okršaj Mate Paveškovića, Damira Pirića i Siniše Stipića (Naklice) protiv Marina Ribičića, Tonća Jerića i Ivana Beovića (Gorčina). Nakličani su jako nervozno otvorili utakmicu nakon čega su Pirića zamijenili Božom Vladušićem bez ozbiljnijeg utjecaja na rezultat. Paveškovićeva solidna izvedba je bila premalo za disponiranu trojku „Gorčine“ i 3:12 slavlje. Nakon „troje klasično“, uslijedio je okršaj dvaju ponajboljih igrača lige Mate Paveškovića i Marina Ribičića u disciplini „pojedinačno klasično“. 6:0 otvor Paveškovića, šansa za nova tri punta i ulazak u sigurne vode. Ipak, Ribičić se izvlači te potpuno podiže nivo igre za vodstvo 6:7. U tom trenutku događa se vrlo važno odigravanje za ishod finala. U odličnoj igri s obje strane Pavešković ostvaruje prednost poprilično spretno iz Ribičićevog pogotka. Prednost koju Pavešković, istini za volju, konkretizira s 15-ak odlično odigranih boća u nizu za 12:9 pobjedu i poravnanje ukupnog rezultata klubova.

Damir Pirić iz tragičara u junaka finala:

Nakon „trojke“ i „pojedinca“ u teren su ušli Tonći Jerić (Gorčina) i Damir Pirić (Naklice) u sklopu discipline „precizno izbijanje“. Jerić u naletu, Pirić pod dojmom trojke?! Jerić zaista jest solidno otpucao svoje mete, ali se Pirić vraća iz ponora briljantnim hitcima i mirnoćom u ključnim trenutcima za pobjedu u „preciznom izbijanju“ i zasluženo slavlje ekipe. Slavlje prvaka Hrvatske.

Najboljim igračem finala je potpuno zasluženo proglašen najbolji hrvatski Raffa boćar ovoga trenutka Mate Pavešković. Za Naklice su tijekom lige svoja odličja zaslužili još i Luka Žure, Ivan Čorić i Ivan Jurić.

Dalmacija je tako dobila momčadskog prvaka u boćanju nakon punih 28 godina u vidu pravog malog čuda iz srednjih Poljica. U vidu boćarskog kluba „Naklice“, iz malog mista Naklice. Malog mista s dva boćarska kluba (BK „Sveti Ante“ – drugi klub) jako malih proračuna, ali s puno ljubavi prema boćanju, mnogo mladih nada, juniora i juniorki koji kucaju na vrata prve momčadi ovog, sada možemo reći, velikana dalmatinskog boćanja.

Izvor (tekst i fotografija): dalmacijadanas.hr

Comments are closed.