Finale u „104“: DUJI I DAMIRU PIRIĆU I LUKI ŽURI PRVI „GRAND SLAM“

Pogodio ključnu boću za pobjedu: MARINKO JURIŠIN PRVAK SDŽ U KRUGU
25 svibnja, 2019
JUŽNA HEMISFERA: Ante Vuković, Zelenka, Komin i žensko boćanje u Baškoj Vodi
27 svibnja, 2019

Finale u „104“: DUJI I DAMIRU PIRIĆU I LUKI ŽURI PRVI „GRAND SLAM“

Odličnu finalnu utakmicu imali su priliku gledati navijači u Turjacima. Marin Ribičić i Tonći Jerić protiv Luke Žure je uvijek klasik bakelitnih balota. Kada tome trojcu pridodamo Duju Pirića koji je na putu da kroz 10 do 15 godina bude dio priče od 3 do 5 najboljih igrača svih vremena u balotama, ulog je time veći. U daljoj budućnosti bi mogli slušati priče kako su Jerić, Duje Pirić i dva odlična prvara (Luka i Marin) talenti i igrači koji se pojavljuju jednom u generaciji.

Prvi set je pripao Jeriću i Ribičiću 13:16. Međutim, parametar koji je nedvojbeno na strani Žure i Pirića jest izdržljivost i kondicijska priprema, koja je u ovakvim mečevima često presudan faktor. Prvi set je bio poprilično iscrpljujući za aktere i nedvojbeno je „uzeo svoje“ kod Jerića i Ribičića. Kao rezultat bespoštedne bitke uslijedila je dominacija Žure i Pirića u drugom setu za rezultat 16:5. Jedan od najsnažnijih aduta Luke Žure (koji ionako gotovo da nema nedostataka u igri sa špondama i gumom) jest znanje o načinima kako slaviti u drugoj i trećoj “partiji” nakon duge i zahtjevne prve “partije”. Treći set je ponudio neizvijesnost do 7:5 za Pirića i Žuru, nakon čega se dvojac sa 4 punta odvaja na 11:5 te stečenu prednost zadržava do kraja utakmice za 16:8 pobjedu.

Damir Pirić i Viktor Sabljić nisu ulazili u igru, a pobjednici prvog, povijesnog balotaškog „Grand slama“ su uz “Anitu i malo vitra” proslavili zasluženu pobjedu.

Comments are closed.