JUŽNA HEMISFERA: Ante Vuković, Zelenka, Komin i žensko boćanje u Baškoj Vodi

Finale u „104“: DUJI I DAMIRU PIRIĆU I LUKI ŽURI PRVI „GRAND SLAM“
26 svibnja, 2019
1.HŽBL: Labinjankama naslov prvakinja Hrvatske u boćanju
27 svibnja, 2019

JUŽNA HEMISFERA: Ante Vuković, Zelenka, Komin i žensko boćanje u Baškoj Vodi

Dva finale su ovaj vikend igrana na južnoj balotaškoj hemisferi i u oba je slavodobitnik bio jedan od najjačih, ako ne i najjači igrač Bakelita sa juga, Ante Vuković.

U Kominu je imao svesrdnu pomoć odličnih Mira Mihaljevića i Vese Tolja. Inače je Komin poznat kao jedan od najsnažnijih turnira u Bakelitu na jugu, ali Veso, Miro i Dugi su kombinacija za upravo takva, najveća dstignuća, pa ovaj rezultat i nije iznenađenje za one koji znaju o kakvim se igračima radi.

Zelenka – Makarska (3+1) stigla svome kraju:

Kako bi upotpunio uspješan vikend, Vuković je stigao slaviti i na Zelenci, Makarska, u kombinaciji sa Vladom Šarićem i Nediljkom Grbavcem na nadmetanju kojim je dirigirao odlični Mario Skako. Vukovića sada čeka napad na Žuja kup i pokušaj da sruši dominaciju ekipa iz SDŽ koje ovo fantastično nadmetanje osvajaju od njegovog početka, bez iznimke.

Uzbudljiva završnica u Baškoj Vodi i ženska ekipa na obzoru:

Još jedno nadmetanje u Bakelitu južno od Dubaca se bliži kraju i to ono u Baškoj Vodi. Idući tjedan bi nadmetanje trebalo završiti o čemu će javnost više doznati nakon završetka finalne utakmice, a priča turnira je svakako Nera Sikavica, koja je u mješovitomj kombinaciji sa Mariom Sikavicom stigla sa nadmetanja izbaciti neke renomirane balotaše iz Baške Vode. Nera već posjeduje značajne tehničke kapacitete, a ukoliko se dogodi suradnja sa najrenomiranijim trenerom sa tog podneblja i nakvalitetnijim boćarskim radnikom u juniorkom i kadetskom uzrastu u Dalmaciji Ivom Topićem, tada su sve opcije otvorene, pa i ženska ekipa u Baškoj Vodi, što bi bio ogroman dobitak za dalmatinsko i hrvatsko boćanje.

Comments are closed.