GODIŠNJA POSTIGNUĆA I ŽULJEVIĆI: Prvi otac i sin među 16 najboljih balotaša

Legenda ostvarila rezultat karijere: MARKO SKEJO PRVAK HRVATSKE U “KRUGU”
27 prosinca, 2017
KONAČNI „RANKING“ IGRAČA 2017: Marijan Botica i službeno novi „Kralj bakelita“
28 prosinca, 2017

GODIŠNJA POSTIGNUĆA I ŽULJEVIĆI: Prvi otac i sin među 16 najboljih balotaša

Igor Žuljević Ivan Žuljević

Kao što je već rečeno novi kralj bakelita je Marijan Botica, a uz njega je još 15 igrača ostvarilo „All Stars“ status igrača za 2017. godinu. Sve skupa prijatelji balotanja u regiji detaljnije mogu pronaći u rubrikama „Godišnja postignuća“ i „Rekordi“, a nekoliko dostignuća je svakako za izdvojiti. Četiri su igrača koja su prvi put među 16 najboljih igrača regije obzirom da u tu grupu nisu bili plasirani prethodnih godina. Njihova imena su Marko Plazonja, Damir Pirić, Jure Žižić i Ivan Žuljević.

Fair play priznanje su stigli zaslužiti Tonći Jerić i Denis Ramljak koji su nakon što je sudac dosudio punat u njihovu korist nakon nenamjernog pomicanja predmeta promijenili sučevu odluku u korist protivnika.

Osim ovog hvale vrijednog poteza izdvojimo i pravi presedan koji kaže da su se među balotaškom elitom po prvi puta našli otac i sin. Drugoplasirani Igor Žuljević i dvanaestoplasirani Ivan Žuljević biti će upisani u povijest kao prvi dvojac kojem je ovo uspjelo. Isto dostignuće su zamalo ostvarili i otac i sin Plazonja. Od toga ih je dijelilo još jedno finale koje se boduje mlađeg Plazonje. Također, mlađi Plazonja, Ante, je do 28.12.2017 držao 16. mjesto u Poretku igrača („Ranking“), da bi ga taj dan potpuno zasluženo prešao Mate Kesić slavljem u Žrnovnici.

Comments are closed.