Legenda ostvarila rezultat karijere: MARKO SKEJO PRVAK HRVATSKE U “KRUGU”

Okončane nikad neizvijesnije Gripe 2017: LUKA ŽURE I IVICA PODRUG NA VRHU
27 prosinca, 2017
GODIŠNJA POSTIGNUĆA I ŽULJEVIĆI: Prvi otac i sin među 16 najboljih balotaša
28 prosinca, 2017

Legenda ostvarila rezultat karijere: MARKO SKEJO PRVAK HRVATSKE U “KRUGU”

Marko Skejo

Kalendarska godina je došla svom kraju, a balotaška publika je ostala uskraćena za jednu dirljivu priču o legendi balotanja i boćanja u Dalmaciji koja je fantastičnim rezultatom stigla do ispunjenja igračkog sna.

Naime, Marko Skejo, rođen 2.6.1970 iz Sedramića je na igralištima u Metkoviću i Srebrenom (Dubrovnik) stigao do titule prvaka Hrvatske u disciplini „Bližanje i izbijanje u krugu“. Skejo je nanizao cijeli niz fantastičnih igrača u pohodu na vrh. Marko je ovim rezultatom podebljao fantastičan uspjeh klupskog kolege iz BK „Primošten“ odličnog Denisa Galešića koji je, svega nekoliko dana prije njega, slavio u sklopu prvenstva Hrvatske u disciplini „Precizno izbijanje“.

Ono što Marka Skeju dijeli od velike većine ostalih odličnih boćara jest njegovo prisustvo na najvećim i najcjenjenijim nadmetanjima u „bakelitu“ u igri sa pucanjem po tlu. To samo po sebi ništa nije pretjerano posebno, da za posljedicu nema činjenicu da je Marko Skejo naprosto regionalna zvijezda i među širom populacijom iznimno popularan. U prijevodu, Skejo je taj koji „potegne” na Kacunar, pa tamo stigne do finala, pred prepunim tribinama i nekoliko stotina ljudi. Skejo je taj koji potegne do Basta, do Omiša, do Stobreča. Skejo je taj čijim je potezima u terenu i van njega oduševljen i onaj širi balotaški milje, a ne samo onaj boćarski. U Dalmaciji boćanje prati zavidan broj ljudi. Ipak, balotanje sa „špondama i gumom“ prati i igra nekoliko puta više publike i igrača. Među svima njima Marko Skejo je iznimno poznato i priznato ime.

Skejo je, nakon prolaska kroz „trnovite“ regionalne kvalifikacije, pobjedama na onoj najvišoj sceni nad igračinama, Antoniom Prlaguzićem, Stijepom Matićem, Tomislavom Kolobarićem i Srećkom Bajom ispunio snove o tituli Prvaka Hrvatske. Skejo je naprosto bio najbolji i to u disciplini koja „ne prašta“, u „Krugu“. Uspjeh karijere za velikana iz šibenskog kraja.

Marko Skejo Denis Galešić

Comments are closed.