KONAČNI „RANKING“ IGRAČA 2017: Marijan Botica i službeno novi „Kralj bakelita“

GODIŠNJA POSTIGNUĆA I ŽULJEVIĆI: Prvi otac i sin među 16 najboljih balotaša
28 prosinca, 2017
ANALIZA: Fantastični Renato Markoč i koliko mogu klasični boćari u bakelitu danas?!
29 prosinca, 2017

KONAČNI „RANKING“ IGRAČA 2017: Marijan Botica i službeno novi „Kralj bakelita“

Marijan Botica 11

Marijan Botica

Finalom u Žrnovnici završena je natjecateljska sezona balotanja po pravilima sa špondama, gumom i sa pucanjem po tlu kao primarnim načinom pucanja. Dalmatinska verzija „Raffa“ balotanja iznjedrila je četvrtog po redu „Kralja bakelita“ ili najboljeg igrača „bakelita“ u godini po „Rankingu“ portala „dalmacijabalote“.

Rodom iz Rude pokraj Sinja sa prebivalištem u Kaštelima. Marijan Botica je genijalac koji je dominirao sezonom balotanja toliko suvereno da je uspio osvojiti nekoliko nadmetanja koja nisu niti bodovana, a sukladno „Kriterijima”. U prijevodu, uz osvojenih 10 500 bodova, stigao je osvojiti još nekoliko manje konkurentnih nadmetanja. Bez obzira što dio boljih igrača na tim nadmetanjima nije sudjelovao, to ništa ne umanjuje Botičin uspjeh, jer nijedno nadmetanje nije lako osvojiti. Štoviše. Sve skupa je pokazatelj da je ovo bila definitivno njegova godina. Godina u kojoj je bio najspretniji, najsretniji i na kraju potpuno zasluženo najbolji igrač regije.

Marijan Botica, „Vuk“ ili „Originalni kralj bakelita“, je već odavno hodajuća legenda balotanja u regiji i nema toga u balotama što on nije osvojio po nekoliko puta, a ovim dostignućem je stavio krunu na jednu fantastičnu karijeru. Marijan Botica će zauvijek u balotaške almanahe ostati upisan kao jedan od „Kraljeva bakelita“, što je nedvojbeno najcjenjenija titula u balotama ovoga momenta, a njegovo ime, uz 2017. godinu, će vječno krasiti gotovo metar veliki, ekskluzivni, prijelazni pehar.

Konačni poredak igrača:

Ranking

Comments are closed.