Grančić, Botica i “Vukan”: BK SOKOL SE OZBILJNO POJAČAO U NOVOJ SEZONI

Kesić igrao od jutra do mraka: ŽURE I RAMLJAK OBRANILI TITULU NA KONJSKOM
9 listopada, 2016
Mida, Čotić i legende: NEDILJKO BRATIM DUNDO I BOŽO RIBIČIĆ BOĆA POBJEĐUJU
11 listopada, 2016

Grančić, Botica i “Vukan”: BK SOKOL SE OZBILJNO POJAČAO U NOVOJ SEZONI

Igor i Mate

Igor Žuljević – jedna od “perjanica” BK Sokol

Od aktivnog praćenja balotanja na staro dalmatinski način sa špondama, gumom i vučom, distanca koju pokušavamo jasno zadati u odnosu na boćanje kao sport je više nego vidljiva i jasna. Portal i boćanje gotovo da nemaju dodirnih točaka.

Ako bi o faktorima koji vežu ova dva sporta pričali, onda u tu kategoriju spada nekoliko igrača koji se bave i jednim i drugim sportom na vrhunskoj razini, što je poprilično zahtjevna sposobnost i vještina. Osim toga činjenica da najbolji boćari i balotaši regije (ne svi, ali veći dio njih) prebivaju na potezu Omiš, Split, Sinj, Kaštela daje naslutiti da razvoj balotanja može imati ozbiljan utjecaj na razvoj boćanja i ponajboljih boćarskih klubova u regiji.

Novosti u BK Sokol Dugopolje:

Jedna od perjanica dalmatinskog boćanja je nedvojbeno BK Sokol. Štoviše, radi se o najuspješnijem boćarskom klubu srednje Dalmacije posljednjih godina. Zajedništvo koje vlada među Dugopoljcima i mještanima Koprivnog u balotaško-boćarskim aktivnostima je bez premca. Zajednica „diše“ za klub i igrače čiji je vođa u terenu, onaj najbolji, Luka Žure. Onaj tko je Žuru angažirao nedvosmisleno radi dobar posao, ali momci tu nemaju namjeru stati.

Prošle godine su kao, dio gornjeg doma prve boćarske lige, za malo propustili plasman u boćarsku europsku ligu prvaka, a sada imaju upravo takve ambicije.

Naime, pojačali su se igračem svjetske klase Antom Grančićem i prekaljenim Marijanom Boticom, kojeg primarno čeka mjesto valjača u nekoj od disciplina koje zahtjevaju tvrd valj na prvaru. Osim njih kao bitno pojačanje istaknimo i „Keramiku Vukan“ koja je svojom donacijom bitno unaprijedila „materijalne uvjete rada“ u klubu u vidu sportske opreme. Sve je to zasluga velikog zaljubljenika boćanja i balotanja Ante Tonća Vukana, kojeg je publika jako dobro upoznala u igralištu, a sada ponovno, po dobrom, i van njega.

Boćarskom klubu Sokol u ostvarenju njihovih ambicija želimo mnogo uspjeha.

Luka 7

Luka Žure

Ante Tonći Vukan

Ante Tonći Vukan

 

Comments are closed.