Mida, Čotić i legende: NEDILJKO BRATIM DUNDO I BOŽO RIBIČIĆ BOĆA POBJEĐUJU

Grančić, Botica i “Vukan”: BK SOKOL SE OZBILJNO POJAČAO U NOVOJ SEZONI
9 listopada, 2016
Utrka ne jenjava: ZAVRŠNICE NAJSNAŽNIJIH TURNIRA ODLUČUJU
12 listopada, 2016

Mida, Čotić i legende: NEDILJKO BRATIM DUNDO I BOŽO RIBIČIĆ BOĆA POBJEĐUJU

nediljko-bratim-dundo

Nediljko Bratim Dundo

Javnost je u odnosu na posljednjih nekoliko dana balotanja ostala uskraćena za nekoliko jako važnih rezultata. Krenimo redom.

Senzacija turnira na Kacunaru, par Vetma/Boban se od turnira oprostila prije nekoliko dana i to protiv odlične kombinacije Milivoj Juginović Mida i Zvone Čotić. Čotića je Dalmacija već imala priliku upoznati, međutim Midu još nije. To je zaista pravi igrač koji balota i boća od kada zna za sebe. Kada je u pravoj ekipi i kada igra (što je posljednjih godina, istini za volju, jako rijetko) sposoban je za najviše domete i rezultate. Uz navedeno, igrač je sa jako dobrom percepcijom i vođenjem igre, a loše odluke gotovo da ne donosi uopće, s obzirom na dugogodišnje iskustvo.

Osim ova dva asa, u Makarskoj, po riječima upućenih prava legenda boćanja i balotanja, Božo Ribičić Boća, naprosto je briljirala. U odličnoj igri protiv jako dobrog domaćina, Marin Ribičić i Božo Ribičić stigli su do pobjede. O „Boći“ nas očekuje šira i veća igračka priča u budućnosti, a respekt izaziva činjenica da je ovaj as još uvijek uspješan i fizički vitalan, bez obzira na životnu dob.

Mislili da je Ćimpa?!

U Dicmu se pojavila jedna druga legenda balotanja i Nediljko Bratim Dundo, koji je svojim osebujnim „gardom“ odmah pridobio simpatije domaćina. Navijači su ga odmah pitali: „Da li je on Ćumpa?!“ Nije Ćimpa, Tonći Jurčić, koji je, usput budi rečeno, voditelj ekipe, ali je legenda koja je sa Ćimpom igrala godinama. Sa Dundom igralište dijele Joško Lisica, koji je neko vrijeme bio dio legendarne ekipe u kombinaciji sa spomenutim dvojcem, te Željko Bašić. Momci su pobijedili već tri utakmice, a zabave sa njima u nastavku turnira neće nedostajati.

Analiza šansi aktera u utrci za „Kralja bakelita“ je u obradi, a ista nas očekuje u toku dana.

Toni-Đela-i-Zvone-2-300x212

Zvone Čotić (lijevo)

nediljko-bratim-dundo-2

Legenda u krupnom planu

Comments are closed.