ILI JE ŠERA U TEŠKOJ KRIZI ILI JE POTRAVLJE IZBACILO JOŠ JEDNOG VELIKOG IGRAČA

Prividna ili stvarna ljubav: JOŠKO ŠERIĆ ŠERA I ROĐACI MARETIĆ
16 travnja, 2016
Ante i Ante: PERAICA I ILIĆ DOMINANTNO DALJE
18 travnja, 2016

ILI JE ŠERA U TEŠKOJ KRIZI ILI JE POTRAVLJE IZBACILO JOŠ JEDNOG VELIKOG IGRAČA

Šera nasl

Šera

Mediji prepuni Joška Šerića Šere znak su samo jednog, a to je da je bitka za Kacunar sve bliže i bliže. Još se prašina nije ni slegla oko njega i „rođaka“ a insajderi sa terena šalju nam, malo je reći zanimljive vijesti.

Usput budi rečeno, sa „prijateljskih“ utakmica smo jako neskloni izviještavati, osim ako se ne radi o mečevima najveće moguće važnosti koji su dio ozbiljnih priprema za najveće turnira. Takav jedan odrađen je jučer, a superstar Kacunara Joško Šerić Šera doživio je nazapamćeni debakl.

Naime, kao što je u analizi rečeno on sa igrališta ne silazi. Takva upornost dugo u splitskim balotama nije viđena. Šerić „sparing partnere“ pomno i pažljivo bira kako bi i u prijateljskim mečevima samo i jedino pobjeđivao. Tako je bilo i sinoć. Najprije je uzeo jednog od nalegendarnijih igrača svih vremena u Dalmaciji Antu Tonća Čizmića, kojeg je kvalitetom igre ostavio u takvom beznađu da ovaj to u karijeri nije doživio (a vjerujte, karijera mu je zaista bogata). Tu naravno nije bio kraj. Već su krenule igre i igrice na liniji Šera – rođaci. U prijevodu, oni će neke prijateljske utakmice čak igrati i zajedno da bi opipali „bilo“ najljućeg rivala i kako bi bili spremni za onu najvažniju turnirsku utakmicu. U skladu s tim Šera se u daljnji trening upustio sa Velom Maretićem koji je naprosto jedan od kraljeva tog igrališta.

Rezultat od teških i poražavajućih 0:4 zaista je nestvaran. Potravlje je porazilo i deklasiralo Trolokve, a Šera je naprosto doživio težak udarac i debakl.

Sve to nebi bilo mnogo važno da Šerin protivnik nije bio, po njemu igrački vrlo upitni Zdravko Zdrave Lijić. On je Šerića, po izvještajima naših insajdera naprosto „pomeo“ sa terena. To će se dobro pamtiti i Šeri podvaljivati danima. Ne sumnjajte.

Pitanja koja traže odgovore su: Da li je Šera pilu okrenuo potpuno naopako?! Da li je to stvarno stanje stvari ili Šera „hladi“ rođake kako bi ih opet kaznio onda kad bude najvažnije?! Sve to i mnogo više saznati ćemo uskoro.

 

Vezane vijesti:

Prividna ili stvarna ljubav : JOŠKO ŠERIĆ ŠERA I ROĐACI MARETIĆ

S.M.

Comments are closed.