JOŠKU MODRIĆU I DARIU TENŽERI FINALE I TITULA FENOMENALNOG HANA

Kušeta i Bralić u Jesenicama: DANAS SPEKTAKULARNO FINALE HANA
29 listopada, 2016
Sekelez u Jesenicama: U MAKARSKOJ MINI DERBI I UTAKMICA OD VISOKOG ZNAČAJA
30 listopada, 2016

JOŠKU MODRIĆU I DARIU TENŽERI FINALE I TITULA FENOMENALNOG HANA

josko-modric-jokac-dario-tenzera-gren-tomasevic-murika

dario Tenžera, Joško Modrić i Ante Tomašević

Kada Miroslav Žanko Suvi organizira balotaški turnir, ne brinite, eto balotaša sa svih strana u najvećem mogućem broju. Zemljani teren i mnogo toga dobrog što vas čeka tamo je nešto zbog čega zdanje Hana nikada neće prestati biti dio vas. Ovogodišnji „sinjski grand slam“ jučer je vidio svoju finalnu utakmicu.

U njoj su su Dario Tenžera Gren i Joško Modrić Jokac snage odmjerili sa Petrom Bilokapićem i Veljkom Maretićem. Gren i Jokac su potpuno zasluženo slavili 16:15 16:4, a „balota“ je još jednom pokazala da posjeduje zakonitosti protiv kojih se teško boriti. U skladu s tim, ovo finale i njegova analiza je idealna prilika da se edukativno pojasni široj publici o čemu se zapravo (u jednom manjem obimu) radi.

Težak ždrijeb i istali faktori koji utječu na ishod:

Ukupan rezultat 32:19 jasan je pokazatelj koja je ekipa bila bolji takmac. Prekaljeni balotaši Modrić i Tenžera su briljirali. Ipak, još se jednom pokazalo da najteži mogući ždrijeb u velikoj većini slučajeva stigne na „naplatu“. Maretić i Bilokapić upravo su to prošli na Hanu. Modrić i Tenžera bili su još jedni u nizu iz reda najsnažnijih mogućih protivnika, za kojeg na kraju Maretić i Bilokapić nisu imali dovoljno snage. Nešto slično gledali smo u Omišu gdje su Vuković, Pešić i Dragičević tek na petom izvrsnom protivniku zapeli, ali nisu mogli do kraja.

Osim toga u posljednjem međusobnom dvoboju ovih takmaca prije jučerašnjeg finala, sreća kao faktor je bila dominantno naklonjena Bilokapiću i Maretiću tokom cijele utakmice, što se u tom postotku jako rijetko dešava. Takva situacija nikada ne traje beskonačno dugo, a neki Bilokapićevi „preskoci“ i ključne balote u gumi koje su Modrić i Tenžera jučer fenomenalno odigravali, sve su momcima iz Sinja vraćale sa „kamatama“, kako to balotaši kažu. Ništa od navedenog nije slučajno. Modrić i Tenežera su sve navedeno „isprovocirali“ svojom odličnom igrom. Gren i Jokac imaju na stotine utakmica u nogama i strpljenja im ne manjka. “Tvrdi” kakvi kao igrači jesu, svojih pet minuta su znalački sačekali i pretvorili u 16:15, a nakon toga zasluženu i važnu 2:0 pobjedu.

Bilokapić i Maretić evidentno su imali svoje šanse u prvom setu, čak i u drugom, gdje su se u velikom višku balota na 10:4 propustili potpuno vratiti u meč. Drugu šansu nisu dobili, a jedna od najsnažnijih sinjskih kombinacija pobrinila se da prestižni pehar sa Hana ostane “doma”.

Zadovoljan je bio i menađer ekipe i čovjek koji se brine za pojačanja Ante Tomašević Murika. Pretpostavlja se da će pobjednički dvojac titulu braniti dogodine, a nikome u regiji neće biti nimalo lagano Grena i Jokca „skinuti“ sa trona.

Comments are closed.