Kušeta i Bralić u Jesenicama: DANAS SPEKTAKULARNO FINALE HANA

Kreću i pojedinci u Jesenicama: „ZET“ I „BRAJO“ USPJEŠNI
28 listopada, 2016
JOŠKU MODRIĆU I DARIU TENŽERI FINALE I TITULA FENOMENALNOG HANA
30 listopada, 2016

Kušeta i Bralić u Jesenicama: DANAS SPEKTAKULARNO FINALE HANA

ante-kuseta-slobodan-bralic

Slobodan Bralić i Ante Kušeta

U uzbudljivom i neizvijesnom meču punom preokreta, sinoć u Jesenicama, pobjedu je izvukla ekipa „Peta balota“ u sastavu Ante Kušeta i Slobodan Bralić, protiv jako ozbiljnog kaštelanskog takmaca. Bralić je prekaljeni balotaš, koji ovaj staro – dalmatinski sport prakticira desetljećima, dok je Kušeta mlada nada, koja uporno traži svoj put prema balotaškom vrhu.

Jokac i Tendžera protiv Bilokapića i Velje Maretića u finalu Hana:

Danas u 15:00 počinje finale jednog od najboljih i najposjećenijih turnira u Dalmaciji i to onog na Hanu. U njemu će se sastati Joško Modrić Jokac i Dario Tenžera Gren protiv Veljka Vele Maretića i Petra Bilokapića. To su nedvojbeno dvije najbolje ekipe na Hanu ove godine, a Maretića i Bilokapića ždrijeb nije mazio niti jednog trenutka. Onako kako je taj dvojac počeo sezonu, očito istu želi i završiti, a to je pobjedama. Da im neće biti nimalo lako dokaz je forma dvojca Jokac/Gren, koji posljednja dva mjeseca melje sve pred sobom.

Prednosti i nedostatci ekipa, te procjena šansi u finalu:

Ono što su, jako vjerovatno, prednost ekipe Bilokapić, Maretić su pucanje, igra u gumi i mogućnost rotacije unutar ekipe. Petar Bilokapić je jedan od najboljih, ako ne i najbolji pucač u balotama. Dario Tenžera je igrač koji može i ne mora otpucati na Bilokapićavom nivou. Srećom po sinjski dvojac, za pobjedu to ni neće biti nužno. Naime, Tenžera za pobjedu mora otpucati po postotku negdje blizu potivničkog pucača i što je moguće više i duže solidno parirati Bilokapiću, te kvalitetno odigravati gumu, a onda šanse njegovoj ekipi rastu.

Rastu iz razloga što Jokac i Gren posjeduju izrazito tvrd valj (pogotovo na tom igralištu). U slučaju da u dobroj mjeri pariraju u pucanju i igri u gumi, biti će ih jako teško pobjediti tokom današnjeg popodneva. Razlog tome je mnogo veća sklonost „samodestrukciji“ protivnika, kojemu je to jedini ozbiljan nedostatak u modernom načinu balotanja. Točnije, ukoliko Maretić i Bilokapić zadrže kompaktnost unutar ekipe od početka do kraja bez ozbiljnih trzavica u međusobnom odnosu, jednako teško će oni biti danas pobijeđeni. Dakle, dvije odlične ekipe, sa “tu i tamo” ponekim nedostatkom, u jednako izvrsnom duelu.

Početna procjena šansi ekipa po „izdvojenom mišljenju“:

50 %: Petar Bilokapić/Veljko Maretić

50 %: Joško Modrić/Dario Tenžera

Veljko Maretić Patar Bilokapić meta

Veljko Maretić i Petar Bilokapić

josko-modric-jokac-dario-tenzera-gren

Dario Tenžera Gren i Joško Modrić Jokac

Comments are closed.