Sekelez u Jesenicama: U MAKARSKOJ MINI DERBI I UTAKMICA OD VISOKOG ZNAČAJA

JOŠKU MODRIĆU I DARIU TENŽERI FINALE I TITULA FENOMENALNOG HANA
30 listopada, 2016
Na Bepov pogon: BOŽO ROGOŠIĆ, VLATKO BAN, LUKA ŽURE I JURE ARMANDA
31 listopada, 2016

Sekelez u Jesenicama: U MAKARSKOJ MINI DERBI I UTAKMICA OD VISOKOG ZNAČAJA

jesenice

U sinošnjem dvoboju u Jesenicama ekipa „Brza kočija“ u sastavu Nedo Sekelez (Vuk) i Marko Putnik (istoimenjak poznatog sinjskog balotaša) bila je bolja od ekipe „Stipina“ iz Stobreča rezultatom 2:0. U cijeloj priči je jako pohvalno koliko se Romeo Tomaš trudi da javnost upozna igrače koji balotaju već desetljećima i igrače koji igraju manje turnira u toku godine u odnosu na one najspremnije balotaše.

Sudar hemisfera u Makarskoj:

Da bi igrač osvojio npr. 9 turnira, od odigranih npr. 35 turnira u najsnažnijoj mogućoj konkurenciji tokom godine, isti ima velike šanse biti najuspješniji igrač sezone. Takvo jedno dostignuće je pravi raritet i za svaku je pohvalu. Ipak, isti taj rezultat za sobom generira i najmanje 26 poraza iz jednostavnog razloga što igrač izgubi na svim ostalim turnirima. Jedna od tajni uspjeha npr. Hrvoja Milavića, kao vodećeg u poretku igrača po „dalmacijabalote.com“ je ta što je on, zasada, na najviše turnira neporažen.

Da bi djelovali edukativno, baš kao što je to bio slučaj i sa izvještajem sa finala Hana, mora nam biti jasno da ako netko, negdje i izdvojeno na nekom od turnira pobjedi Hrvoja Milavića, nije nužno i bolji od njega po velikoj većini mišljenja.

Ipak, uz sve navedeno jučerašnji meč u Makarskoj bio je poprilično praćen i pun pozitivnih tenzija. Razlog tome su odlični igrači sa „južne balotaške hemisfere“ kao protivnici Jure Stanića i Hrvoja Milavića. Teo Dropulić i Zoran Dropulić „Schwabo“ imali su 0:10 prednost u prvom setu. Istu su propustili, a drugi set je bio samo formalnost. Mladi as iz Vrgorca Teo Dropulić protiv Milavića već ima pobjedu, a druga bi bila jako velika i značajna. Ipak, umoran i iscrpljen od naporne sezone potencijalni „Kralj bakelita 2016“ iznašao je snage za pobjedu. Više ništa ne prepušta slučaju. Vodstvo sigurno drži, a do kraja godine, s obzirom na „ulog“ sigurno će biti na svakoj baloti i to svih 100 posto.

Comments are closed.