Juki i Igoru nadmetanje u Otoku: MATE I IKO SLAVILI U VELIKOM FINALU BRNAZA

Utakmica godine: LUKA ŽURE, MATE KESIĆ VS MATE PAVEŠKOVIĆ, IKO PALAVERSA
24 kolovoza, 2018
Balote u dijaspori: Tiho Barač, nekada slavni „Bari“ i nadmetanja u Geteborgu
28 kolovoza, 2018

Juki i Igoru nadmetanje u Otoku: MATE I IKO SLAVILI U VELIKOM FINALU BRNAZA

Mate Pavešković Ivan Iko Palaversa Luka Žure Mate Kesić (42)

Popularni i eksplozivni, u najmanju ruku, entuzijast balotanja, boćar i balotaš Ivan Bašić „Mora“ u Otoku je završio iznimno jako nadmetanje parova (2+1). Pred mnoštvom publike povratnik u formu Igor Žuljević i Jure Juka Radman pobijedili su Tonća Jerića i Petra Bilokapića rezultatom 2:1 u iznimno zanimljivoj utakmici. Bašić je ovim odličnim turnirom napravio dobar temelj za ulazak u samu „kremu“ balotaških nadmetanja. Kažu da je onaj drugi turnir obično slika maksimalnog dosega nadmetanja, pa ne sumnjamo da će Mora, uporan i konkretan kakav jest, ovaj uspjeh pretočiti u pravi „grand slam“ u Otoku i to vrlo skoro.

Mate Pavešković osvanuo kao vodeći na Rankingu igrača:

Utakmica godine se odigrala u Brnazama. Finale je pobudilo neviđen interes javnosti. „Klikanje“ objava je porušilo sve rekorde.

Popularnost svakog sporta počiva na tome koliko su ona dva ili tri (ne 6 ili 7 igrača) najbolja ili najeksponiranija igrača marketinški jak potencijal, koliko su oni pravi igrači i koliko su obožavani od strane puka. Balotanje ovog momenta vuku na jedan način upravo Mate Pavešković i Luka Žure i to ponašanjem u terenu, van njega, nakon pobjeda i još važnije nakon poraza. Zajedno sa svojim fantastičnim suigračima Ivanom Palaversom i Matom Kesićem pružili su regiji uvjerljivo najpraćeniji meč godine.

U njemu su Pavešković i Palaversa dobili jako neizvijestan prvi set 16:14. Žure i Kesić su 16:4 dominirali drugim setom, kada su Iko i Mate znalački ubacili u dvije brzine niže, da bi onda igrač za najveće moguće utakmice Ivan Iko Palaversa odbriljirao valjački u trećem setu. A igrač u najboljoj formi na svijetu ovog momenta Mate Pavešković odigrao nestvarno savršeni treći set sa jednom promašenom balotom, nekoliko reštanih balota i odgovorom na sve moguće izazove (balote na 5 cm i na 2 cm i sakrivene balote) zaista odličnih Žure i Kesića. Oni nemaju sebi previše toga zamjeriti po analizama pratitelja utakmice. Pavešković i Palaversa su odigrali partiju godine za konačnu pobjedu i veliko slavlje do dugo u noć.

Najveću pobjedu u konačnici su odnijele balote kao sport, jer zajedništvo aktera utakmice i navijača, kao i sportsko ponašanje legendi i ambasadora igre Žure i Kesića predstavljaju najbolji mogući primjer mladim igračima, kojih je oko igrališta bilo mnogo i koji su putem društvenih mreža i medija utakmicu pratili u velikom broju, što istinski sportaš treba biti.

Mate Pavešković Ivan Iko Palaversa Luka Žure Mate Kesić (41)

Comments are closed.