Kakav će Omiš biti ove godine: MUZIKA UŽIVO, NAJAVA IGRAČA, FEŠTA JIĆA I PIĆA

Potop favorita se nastavlja: BRILJANTNI ANTE TARAŠ
6 svibnja, 2016
Sređuju igralište: ZVALI „CERU“ I UHVATILI SE POSLA
7 svibnja, 2016

Kakav će Omiš biti ove godine: MUZIKA UŽIVO, NAJAVA IGRAČA, FEŠTA JIĆA I PIĆA

fin2 marin fc

Marin Ribičić nakon finala Stobreča pored transparenta kojeg su postavili njegovi navijači

Ne postoji ozbiljan balotaš i igrač koji u Omišu neće sudjelovati. Od Hercegovine do dalmatinskih otoka, od Ploča pa do Šibenika i šire. Navedeno uključuje Split, Omiš, Kaštela, Sinj i okolicu navedenih gradova. Ove godine očekuje se pravi priliv balotaša iz Makarske. Najkonkurentniji i najcjenjeniji balotaški turnir u regiji je pred vratima.

Što nam donosi „Omiš 2016.“:

U razgovoru sa licem turnira 2016, legendom balotanja u regiji, Marinom Ribičićem dobili smo sljedeće informacije o aktivnostima tokom turnira:

Tradicija “polufinalnog ždrijeba” na dan održavanja polufinala se nastavlja i ove godine, kao jedan od običaja koji turniru daje posebnu draž.

Finale turnira će sigurno biti 29.06. na blagdan sv.Petra, a na isto će biti pozvani najrelevantniji ljudi iz javnog života grada Omiša.

Turnir u Omišu ili popularno „Priko“ po uzoru na dio grada vraća se na ono svoje izvorno, na ono što je gajio i održavao legendarni „Bili“. Gospodin Mladin i njegov način vođenja turnira do dan danas je u srcima svih istinskih zaljubljenika balota u Dalmaciji. U skladu s tim, očekuje se spektakularna najava finalista (a moguće i polufinalista) na mikrofon uz jaku podršku glazbe u pozadini. Nakon finalne utakmice očekuje se velika fešta jića i pića na dalmatinski način. Također, moguće je i uvođenje velikog prijelaznog pehara koji će svake godine pobjednik turnira trojki vraćati u Omiš na prvu utakmicu turnira u kojoj bi ujedno isti i sudjelovao. U prijevodu, uz veliki prijelazni pehar namjera je da onaj tko je turnir osvojio prethodne godine, da u onoj sljedećoj turnir i otvori, odnosno odigra prvu utakmicu turnira.

Organizator svima želi ugodnu zabavu, kao i fer i sportsku igru. Na kraju neka pobijedi najbolji.

Omiš teren

Legendarna igrališta u Omišu

Comments are closed.