Potop favorita se nastavlja: BRILJANTNI ANTE TARAŠ

Nezaobilazne destinacije: BRNAZE KAO LOKACIJA KOJU SU IGRAČI DUŽNI POSJETITI
6 svibnja, 2016
Kakav će Omiš biti ove godine: MUZIKA UŽIVO, NAJAVA IGRAČA, FEŠTA JIĆA I PIĆA
7 svibnja, 2016

Potop favorita se nastavlja: BRILJANTNI ANTE TARAŠ

Ante Taraš

Kakvi se preokreti događaju na balotalištima u Dalmaciji naprosto je nevjerovatno. Sezona je zaista nestvarna. Ne postoji igrač koji odskače i ne postoji ekipa koja je dominantna. Prilika za odmak je bilo, međutim, od odmaka ništa.

Najzanimljiviji dio u cijeloj priči je taj da utakmice dobivaju one ekipe koje su „papirnati autsajderi“ prije početka utakmice. I to se ove sezone događa u serijama. Ovakvim raspletom stvari na težini jako dobiva prvi turnir u Omišu, popularne trojke, čija će titula 29.06.2016 biti prilično jak pokazatelj u kojem će smjeru sezona ići, a pobjedniku tog turnira dati stanovitu prednost za nastavak sezone.

U Korešnici se zbivala prava balotaška drama. Favorizirani Skikalo i njegovi dečki su nakon teške utakmice jučer očito bili jako potrošeni i nisu izdržali do kraja u potrazi za prvim ovogodišnjim finalom. Imali su set u rukama i set loptu koju je gotovo nemoguće propustiti, a preokreti u završnici utakmice mogla bi pamtiti i povijest balotanja u Dalmaciji. Mladi i perspektivni Ante Taraš i njegov otac Ivan Taraš pojačani Ivom Grubišićem okrenuli su nemoguće i na nezapamćen način izborili finale.

Odigravanja koja će se prepričavati desetljećima:

Balotaši neka odigravanja ili tzv.“ruke“ znaju pamtiti godinama, pa i desetljećima. Mlađi igrači toga su se naslušali jako puno o nekim prošlim utakmicama iz daleke povijesti, a završnica ove utakmice ponudila je dvije nezaboravne ruke. Ono zbog čega ćete svoje telefone, mobitele i rano jutarnje pozive usmjeriti prema balotašima i ljubiteljima istih koji su svjedočili balotaškim čudesima dešavalo se na 10:11 u drugom setu za Taraše i na 14:13 također u drugom setu za ekipu Skikalo. U toj zadnjoj ruci, nakon što je „Fabo“ precizno smjestio bulina u gumu, odigrane su četiri najgore odigrane balote u gumi vjerovatno u povijesti balotanja u regiji, da bi na kraju vidno „debalansirani“ i začuđeni Ante Taraš u nevjerici bacio balotu koja je više ličila na namjerno gađanje suigrača nego na suvislo odigravanje (Anti i nije ostalo previše izbora, iako je Ivan bio ponajbolji pojedinac u redovima pobjednika gledajući prve dvije partije), te tom balotom izveo nemoguće. Ruka i sama partija je toliko specifična da je jedna legenda poput Anđelka Domikulića Đele izjavila da ovakvo nešto nije u životu vidio. A Đela je igrač sa preko tisuću odigranih utakmica. Treći set bio je samo formalnost, a poraženi dečki su ostali prazni nakon desetak sati balotanja u nešto više od 24 sata. Po riječima upućenih ,mladi Ante Taraš u trećem je setu naprosto briljirao.

Comments are closed.