Kakav genijalac: NAJVEĆI OD NAJVEĆIH, LUKA ŽURE, ULOVIO KAPITALCA

Noć provlačenja: 1:11 MOSOR PRETVORIO U POBJEDU
11 svibnja, 2016
Opet opasni: MATE KESIĆ I SLAVE MARETIĆ OPET NAJOZBILJNIJI GOSTI U KARAKAŠICI
13 svibnja, 2016

Kakav genijalac: NAJVEĆI OD NAJVEĆIH, LUKA ŽURE, ULOVIO KAPITALCA

Luka Žure i kapitalac

Legendarni Luka Žure i morska neman

O Luki Žuri kao, po mnogim mišljenjima, najboljem balotašu svih vremena sve je već rečeno, ali da ovaj kralj bakelita iz Srinjina ima veze sa morem malo ljudi zna.

Luka se naime zaozbiljno uhvatio ronjenja i hvatanja riba na raznorazne načine. Izvori koji nam informacije pružaju tvrde da je čovjek naprosto talenat za sve, pa tako i za novi hobi. Navodno je ronjenje toliko brzo i efikasno savladao da nikom iz tog svijeta nije jasno kako je to moguće. S obzirom da je vrhunski sportaš, i s obzirom da su nam njegove vještine poznate, to nas nimalo ne čudi. Čovjek je naprosto talenat za sve, a roni, pa čak i „čeka“ ulov na dubinama od 20 metara. Fascinantno.

Atlantska gira ili morski pas?!

Posljednje vijesti nam govore da je kapitalac kojeg je ulovio zaista respektabilan, što se jasno vidi na fotografiji. Na prvi pogled se učinilo da je ulovio morskog psa, što vrlo vjerovatno nije slučaj.

Uspio, u međuvremenu, dobiti poziv za reprezentaciju:

S obzirom da je u protekloj sezoni bio najuspješniji pojedinac 1.hrvatske boćarske lige u disciplini „pojedinac“ i imao najbolji prosjek u disciplini „krug“ u državi, stigao je dobiti i poziv za reprezentaciju. Nije nam doduše poznato dali će imati vremena za navedene aktivnosti. Ipak, poziv sam po sebi je za svaku pohvalu i divljenje.

Također, kada bi našao vremena da bude „lice“ jednog balotaškog turnira, na taj način bi njegov obol i doprinos ovoj igri bogate tradicije bio potpun.

Luka Žure i njegove sposobnosti na terenu i van njega na ponos su svim balotašima i ljubiteljima balota u regiji, a on najbolji mogući ambasador balotanja općenito.

Comments are closed.