Noć provlačenja: 1:11 MOSOR PRETVORIO U POBJEDU

Izvukli 3:15 u trećoj: LEO VETMA ZA SPAS PEKARE. ON I RATKO KOVAČEVIĆ APSOLUTNI JUNACI
11 svibnja, 2016
Kakav genijalac: NAJVEĆI OD NAJVEĆIH, LUKA ŽURE, ULOVIO KAPITALCA
12 svibnja, 2016

Noć provlačenja: 1:11 MOSOR PRETVORIO U POBJEDU

IMG-20160511-WA0000

Strija, Iko, Pivac i Špiro

Nakon što je se u Žrnovnici desilo pravo balotaško čudo, ništa manje dramatično nije bilo u Jesenicama. Tamo je igrač koji je najviše napredovao Klement Ugrin, u trojci sa rođacima Maretić imao pobjedu u rukama koju je na kraju ispustio, protiv Špira Gruice, Ante Mihanovića, Ivana Ike Palaverse i Nediljka Pivca.

Dva prva seta završila su jedan pobjedom „rođaka“, a drugi pobjedom „Mosora“. Treći odlučujući set je priča za sebe. Slavko Maretić, Veljko Maretić i Klement Ugrin došli su 11:1 prednosti. Ugrin je bio solidan, a Slavko Maretić po riječima upućenih briljantan. Sam Ivan Palaversa nam je rekao da ga nikad nije gledao u boljem izdanju. Kao korektor, pucački je bio bezprijekoran nakon dugo vremena, a valjački je samo održao nivo forme u kojoj jest posljednje vrijeme.

U tom trenutku u igru ulazi Ante Mihanović „Strija“ umjesto do tada jako dobrog Pivca. Strija odigrava briljantnu završnicu, a Ugrin se pucački do kraja meče nije uspio nositi sa njegovim balotama, jednako kao što ni Veljo isto nije uspio u valjanju. Legendarni Špiro Gruica i Iko podižu igru i izlaze na zaostatak 13:11. Tada igrači Mosora rade pet punata na nevjerovatnoj poziciji u gumi, na kojoj po riječima gospodina Tomaša mogu stat jedva dvije balote u najboljoj soluciji. Pobjednici su slavili do kasnih noćnih sati.

U ponedjeljak ih čeka ekipa koja je u velikom naletu za koju igra mladi talenat Ivan Žuljević, popularni Brajo i Zet. Ostali parovi su Igor, Juka i Mate protiv Ante i Vlade Tomaša, te Maria Čavke. Ilićevi i Paveškovićevi momci idu jedni na druge. Đela i njegovi Dubrovci idu na pobjednika utakmica iz zaostalog dijela ždrijeba, u kojem su najizgledniji slavodobitnici Botica, Šimić i njihovi momci. O tome će nešto za reći imati Zoran Anić, jednako kao i balotaš sa tisuću utakmica Željko Katušić. Čeka nas prava zabava i balotaška fešta do kraja turnira.

Romeo Tomaš, organizator, ali i zabavljač:

Osim što u Jesenicama nije baš nikada dosadno, kad se Romeo Tomaš kao igrač pojavi na igralištima diljem Dalmacije, navedeno je pravi spektakl. Na Grebenu ga je publika mogla vidjeti da igra držeći kišobran u lijevoj ruci. To nije prvi put da osebujni Romeo zabavlja publiku. Njemu je to naprosto navika, a njegove utakmice su prava balotaška poslastica.

Postoji još jedna kada je on u pitanju. Naime, nakon što Tomaš baci balotu, protivnik obično suca zapita: „Koje je od to dvoje bulin?“, što je bitno različito pitanje od svih uobičajenih pitanja igrača. Razlog tome su Romeove „franje“ kako balotaši njegove crveno-žute balote odmilja zovu. Tko ovog “showmena” nije vidio na djelu, neka to uskoro učini. Zabava je zagarantirana.

Comments are closed.